Ulriksdal, Viborg

En legeplads fyldt med legeværdi fra top til bund

Grundejerforeningen Ulriksdal stod til at skulle udskifte deres gamle legeplads. Deres ønske til en ny var, at der skulle være så lidt vedligehold så muligt. Derfor skulle legeredskaberne gerne være i vedligeholdelsesfri materialer, ligesom at faldunderlaget skulle være helstøbt gummi.

Alle vores legeredskaber er vedligeholdelsesfrie, og derfor var det nemt at indrette legepladsen og designe et legemiljø fyldt med forskellige aktiviteter. Faldunderlaget blev også inddraget i løsningen. Helstøbt gummi gør det muligt at have mønstre, symboler eller figure indbygget i underlaget. Børnene har derfor også fået glæde af en hinkebane på legepladsen samt en skildpadde, som de kan kravle på.

Legepladsen har et stort udvalg af legeredskaber, så der er lagt op til alle typer af leg. På karrusellen, trampolinen, vippedyret og gyngerne kan børnene få fuld fart på, mens deres klatreevner bliver udfordret på legesystemet. Med redskaber fra vores serie LEDON Explore er fantasifulde rollelege også oplagte, og her er bl.a. vores offroader god til at sætte gang i legene.

Gjern Børnehus

Et motorisk udfordrende legesystem til de større børn i børnehaven

Gjern børnehus har fået fornyet deres legeplads med Basic legesystemet Benja. Børnehuset ønskede sig et legesystem som særligt henvender sig til de større børn i børnehaven og samtidig passede ind i omgivelserne.
Med en gulvhøjde på henholdsvis 140 cm og 190 cm samt klatrevæg, klatrenet og glidestænger er Benja et legesystem, som særligt udfordrer den grovmotoriske udvikling.

Glidestængerne er en ekstra udfordrende rutsjebane, som både kræver balance, koordinering og styrke for at rutsjeturen lykkedes. Den grovmotoriske udvikling og balancen er grundlæggende elementer for børnenes videre udvikling, bl.a. for at lære at gå, løbe og cykle. Når børn klatre laver de også krydsbevægelser mellem arme og ben, hvilket styrker samarbejdet mellem deres to hjernehalvdele. Samarbejdet er essentiel, når børnene skal lære at læse. Venstre hjernehalvdel ser hvert enkelt bogstav og højre hjernehalvdel sætter bogstaverne sammen til ord og sætninger.

JyllandsAkvariet, Thyborøn

Stik til søs med akvariets fisk

JyllandsAkvariet i Thyborøn kan nu byde både små og store legebørn velkommen på legepladsens store piratskib fra LEDON Pirates. Det var et stort ønske at få et skib, som skaber blikfang fra indgangssiden til akvariet, og samtidig skulle børnene kunne bruge skibet i deres lege, når de i forvejen er “til søs” og kommer helt tæt på Nordsøens og Limfjordens fisk i akvariet.

Jyllandsakvariet har selv monteret piratskibet med hjælp af vores udførlige montagevejledninger, som altid følger med legeredskaberne.

Piratskibet Victoria har 2 agterdæk, med en gulvhøjde på hhv. 90 og 140 cm. På øverste agterdæk kan børnene se lanterne lyse op eller suse ned ad rutsjebanen. Børnene kan enten komme op til rutsjebanen via trappen eller det store skrå kravlenet bag på skibet. Det skrå kravlenet er både sjovt og meget lærerigt for børnene. Når de laver krydsbevægelser med arme og ben, træner de nemlig samarbejdet mellem højre og venstre hjernehalvdele, som er med til at forbedre deres evne til at læse og skrive.

Klittens Borgerforening, Hvide Sande

Tag på legepladsen efter en strandtur

Klittens Borgerforening i Hvide Sande har fået opført en ny legeplads tæt på stranden. Det var et stort ønske, at legepladsens udseende skulle falde naturligt ind i omgivelserne af klitter, sand og klitternes græs og flora. Samtidig skulle legepladsen være vedligeholdelsesfri. Derfor valgte borgerforeningen en legeplads fra Explore-serien. Med det naturlige look og vedligeholdelsesfrie materialer, opfyldte legeredskaberne fra Explore borgerforeningens ønsker.

Legepladsen rummer både det store legesystem Virok, offroaderen, vippedyr samt gyngestativ. Det er legeredskaber der særligt henvender sig til børn i aldersgruppen 2-9 år. Virok rummer en bred aldersgruppe og har samtidig et begrænset arealbehov – det begrænser dog ikke legen. Legesystemet er fyldt med aktiviteter lige fra en gyngende hytte til et køkken, kryds & bolle, to rutsjebaner samt hængebroer og meget mere.

Klittens Borgerforening har bl.a. finansieret legepladsen igennem fondsansøgning samt puljepenge fra Ringkøbing-Skjern kommune.

DjursBO, Ebeltoft

En sjov legeplads uden støjgener giver tilfredse børn og beboer

DjursBO har fået en ny og spændende legeplads i et af deres boligområder. Legepladsen er placeret mellem to rækker af huse, og derfor havde DjursBO også et helt specifikt ønske til legepladsen. De havde nemlig tidligere erfaret, at leg på høje legeredskaber skabte genklang og rungede i området, og derfor var de interesserede i at indrette en legeplads med lave redskaber.

Det blev løst med én af vores tarzanbaner fra serien LEDON Basic samt to trampoliner og et kolbøttestativ. Det er alle legeredskaber, som børnene elsker, og de er samtidig tætte ved jorden. Deres placering blev i forlængelse af hinanden, sådan at de kunne indgå i et forløb, som børnene nu kan gøre brug af i deres lege.

Med en gennemtænkt løsning og en velovervejet indretning gjorde vi det muligt at sammensætte en helstøbt legeplads med stor legeværdi til både store og små børn – som ikke skaber gener for de omkringliggende huse. Nu kan beboerne nyde legepladsen i stedet for at bekymre sig om støjgener.

Ringkøbing-Skjern Boligforening

Legeredskaberne er både budgetvenlige og af høj kvalitet

I et af Ringkøbing-Skjern Boligforenings områder nyder børnene godt af en legeplads, der har fået tilføjet ekstra legeredskaber. Med et vippedyr og legesystemet Benja er der legeaktiviteter til både store og små børn.

Boligforeningen ønskede at øge legeværdien på deres legeplads, men det skulle samtidig være inden for deres budget. Af den grund faldt valget på LEDON Basic, som er vores mest prisbevidste serie, og pengene rækker derfor lidt længere. Legeredskaberne har samme høje kvalitet som alle vores andre redskaber, men fordi vi har optimeret både interne processer og materialemængder, kan vi give nogle særligt skarpe priser.

De mindste beboere i området har derfor nu fornøjelsen af Benja, som er et to-tårns system med masser af udfordringer til de børn, der er vilde med at klatre. Med både en klatrevæg, et stort klatrenet og glidestænger har legesytemet noget for alle. Selv de mindste børn kan få glæde af Benja, da det ene tårn er udstyret med et legepanel i bunden. Her er en lille disk og kugleramme, hvor de små børn kan øve fælleslege, eksempelvis købmand.

Haslevgade, Herning

Her kan de mindste prinser og prinsesser slå sig løs

På Haslevgade i Herning står der nu en ægte Castle-legeplads, hvor man kan finde et legesystem med Castle-seriens karakteristiske røde tårn og fangehul. Ved siden af står et vippedyr i form af ridderens trofaste ganger, og til sidst giver det store modul-gyngestativ masser af muligheder for gyngeture.

Kommunens tidligere legeplads stod meget spredt på arealet, og derfor skulle den nye løsning være mere sammenhængende og gøre det nemmere at holde området. Her er det også en fordel, at vores legeredskaber er skabt i vedligeholdelsesfrie og genanvendelige materialer.

Samtidig er arealet velbesøgt af dagplejere, og legepladsen skulle derfor kunne benyttes af mindre børn. Disse behov blev opfyldt med en indretning, hvor der var fokus på at udnytte arealet så optimalt som muligt. Valget faldt på legesystemet Bodiam, fordi det har en lav gulvhøjde og opløbsbro, som gør det tilgængeligt for yngre børn. Samtidig har Bodiam forskellige legeaktiviteter til at underholde flere børn på én gang. Eksempelvis fangehullet, fuglereden og rutsjebanen.

Modul-gyngestativet med plads til fire forskellige gyngesæder gør det også ideelt for både små og store børn. Kommunen valgte et babygyngesæde og vores sikkerhedsgyngesæder, derfor kan en bred aldersgruppe nyde sjove gyngeture og resten af den spændende legeplads.

Bemærk: Et eksisterende gyngesæde er påmonteret fra et tidligere gyngestativ. Derfor fremgår det ikke i produktoversigten.

Jagtvej/Duevej, Herning

Legepladsen har aktiviteter til både store og små børn

Herning Kommune ønskede sig en ny legeplads til deres offentlige areal. Det var vigtigt for dem, at legepladsen kunne rumme så bred en aldersgruppe som muligt, så flest børn kunne få glæde af legepladsen.

Dette ønske blev opfyldt med legeredskaber fra vores temaverden LEDON Explore. Serien er særlig god til både store og små børn, da den har et bredt sortiment af legeredskaber med mange forskellige legeaktiviteter. Kommunen valgte bl.a. legesystemet Kepal. Systemet har nemlig legepaneler tæt ved jorden, hvor de yngste børn kan lege, mens de ældre børn kan klatre op gennem netslusen og spejde ud over området fra udkigsposten. Samtidig fik Kepal-systemet tilføjet en opløbsbro ved rutsjebanen, så mindre børn bedre kan være med, når der skal rutsjes.

Modul gyngestativet med både sikkerhedsgyngesæder og fuglereden er et godt valg, når I skal tage højde for en bred aldersgruppe. Især fuglereden er ideel, da børn helt ned til etårsalderen kan nyde en gyngetur, ligesom store børn ofte bruger den som et socialt samlingspunkt, hvor de kan slappe af og snakke.

På den måde samarbejdede vi med kommunen for at opfylde deres ønsker og hjalp med at realisere deres drømmelegeplads.

Legesystemet er specialdesignet med en trappe. Det er standardudgaven, som fremgår af produktoversigten.

Gartnervænget, Ringkøbing

Den vedligeholdelsesfri legeplads giver mere tid til leg

På Gartnervænget i Ringkøbing har Ringkøbing-Skjern Boligforening fået en ny flot LEDON Explore-legeplads. Det var et krav til legepladsen, at den skulle være lavet i vedligeholdelsesvenlige materialer. Boligforeningen ville gerne undgå at skulle bruge tid på eksempelvis at male redskaberne eller frygte for råd i materialerne. Samtidig ønskede de, at legepladsen skulle være attraktiv for områdets børn.

Alle vores legeredskaber bliver fremstillet i det vedligeholdelsesfrie og genanvendelige materiale polyethylen. Vi giver livsgaranti på vores polyethylen, fordi vi af erfaring ved, at det kan holde. På den måde var boligforeningens krav opfyldt fra start, og de kunne frit vælge imellem vores temaverdner for at finde et design, der ville passe til dem. Valget faldt på Explore-seriens store Virok-legesystem, et Offroader-legehus samt et gyngestativ.

LEDON Explore er en af vores mest populære serier. Den passer til en bred aldersgruppe og har et stort udvalg af legeredskaber i naturlige farver. Børnene elsker jungle-temaet, hvor de kan lege opdagelsesrejsende, og de tematiske legeredskaber tiltrækker derfor børnene og lægger op til sjove lege.

Preben Langelund Hamborg, der er inspektør for Ringkøbing-Skjern Boligforening, har været meget tilfreds med processen og udtaler følgende om forløbet:

Samarbejdet med LEDON har været yderst professionelt. Der bliver i fællesskab fundet løsninger ud fra ønsker og behov til legepladsen. Den færdige legeplads lever fuldt op til vores forventninger. Med denne legeplads har vi aktiviteter for områdets børn i mange år, hvor vi kun behøver et minimalt vedligehold, hvilket er en fordel i driften. Jeg vil helt sikkert anbefale LEDON til andre, det er en virksomhed, som leverer det, de lover, til aftalt tid.

Preben Langelund Hamborg, Inspektør

AAB Skive

AAB i Skive fik i 2019 skifte deres gamle legeplads ud med en ny vedligeholdelsesfrie Explore legeplads. For boligforeningen var det vigtigt at legepladsen ikke krævede vedligeholdelse og passede ind i parkens grønne miljø. Derfor faldt valget på temaverdenen Explore. Legesystemet Cuzco er et af seriens mest populære, særligt grundet den store spiral tunnel rutsjebane, som både giver sug i maven og grin i hele ansigtet.

Vi har sat stor pris på det tætte samarbejde vi har haft med Pia og LEDON. Vi har fået professionel råd- og vejledning og en løsning, som passer til os. Vi vil helt sikkert anbefale LEDON til andre boligforeninger, som har brug for et nye legeareal.

Tommy, Ejendomsfunktionær fra AAB

Mangler I en ny legeplads? Vi kommer gerne på besøg til en uforpligtende snak om jeres ønsker og behov. Igennem vores indretningsforslag kan vi give jer et bud på hvordan jeres nye legeplads kan se ud. Det er selvfølgelig ganske uforpligtende og gratis. Ring til os i dag på tlf. 74 82 65 65 eller send en mail på