BørneUniverset, Hobro

En helhedsløsning til BørneUniversets mange udeområder

Den nybyggede institution BørneUniverset skulle have legepladser til alle deres udeområder. Institutionens ønske var, at alle områderne skulle invitere til leg og understøtte børnenes udvikling. Her med fokus på sanseintegration, bevægelse og mulighed for fordybelse.

De forskellige legemiljøer huser alt fra gæstedagplejen og vuggestuen til børnehaven og specialbørnehaven. Derfor er hvert område også blevet udviklet med hensyn til udviklings- og alderstrinene hos børnene samt omgivelserne og arealerne der var tilgængelige. Med legeredskaber fra vores forskellige temaverdner har vi kunnet imødekomme alle institutionens ønsker og behov.

De mindste børn har glæde af en indretning med redskaber fra vores serie LEDON MiniPlay, som er specielt udviklet til aldersgruppen 0-3 år. Mens de ældre børn kan give sig i kast med legeredskaber fra vores temaverdner LEDON Explore og LEDON Pirates, som begge er oplagte til rolleleg og udviklet med masser af legeaktiviteter.

Alle vores legeredskaber er udviklet i samarbejde med børn. Det sikre, at vi designer legeredskaber, som både understøtter børnenes udvikling og samtidig giver de bedste legeoplevelser. Vil I læse mere om hvordan vi sikre børns læring gennem leg? Se mere på siden Hvordan udvikler vi med børn?

Sejlklubben Mou Bro, Storvorde

En piratlegeplads på græs

Sejlklubben Mou Bro har i en længere periode arbejdet for at få en legeplads opført. Ønsket var en legeplads hvor mindre børn trygt kunne lege, og samtidig skulle løsningen være prisbevidst og med minimum udgravning.

Legepladsen blev derfor indrettet med legeredskaber som er godkendt til at stå på græs, ligesom at eksisterende faldarealer blev udnyttet. På den måde kunne sejlklubben spare mange penge i faldunderlag og entreprenørarbejde. Sejlklubben Mou Bro fortæller, at børnene har taget gladeligt imod legepladsen og især skibsstævnen Sixtus er populær hos alle legepladsens kaptajner og matroser, der elsker at spejde ud over vandet.

Særligt skibsstævnen og de to vippedyr hajen og søløven understøtter børnenes rolleleg. I rollelegen udvikler børnene bl.a. deres sociale kompetencer og lærer at sætte grænser, sige fra mv. Derfor har rollelegen stor betydning for børnenes udvikling og er et stort fokusområde, når vi udvikler legeredskaber.

Læs mere: Hvordan udvikler vi med børn?

Hals Havn

Et stort piratskib i sit rette element

Hals Bådelaug havde et stort ønske om en legeplads på havnen, hvor børnene kunne være kaptajn på deres eget skib. Derfor valgte bestyrelsen legeredskaber fra serien LEDON Pirates med bl.a. piratskibet Victoria, til glæde for alle børn og barnlige sjæle.

Havnen har ikke tidligere haft en legeplads og med det nye piratskib dannes sammen med butikker og restauranter en oase for hele familien. Det var et krav fra Aalborg kommune, at piratskibet skal kunne flyttes. Derfor er skibet monteret med betonbeslag, så det nemt kan rykkes igen.

Piratskibet har foruden de mange bevægelige dele, såsom ror, kompas, anker, og kikkert, også en vippende planke til de modige sørøvere eller matroser. Kaptajnens kahyt gemmer på både skattekortet og diamanter, samt skibets fangehul. Fra øverste dæk kan enhver kaptajn tage turen ned ad skibets rutsjebane.

Det flotte blå gummiunderlag danner ramme om legepladsen og bidrager til legen om at være på vandet. Samtidig giver de farvede og slagfaste polybarconat vinduer endnu en dimension til legen, når underlaget lyses op af solens stråler.

Legesystemet er specialdesignet med en planke. Det er standardudgaven, som fremgår af produktoversigten.

Sundby-Hvorup Boligselskab, Nørresundby

Mere legeværdi til de mindste børn

I Sundby Hvorup Boligselskab har de flere arealer i deres boligområde, som har fået tilføjet ekstra legeværdi til de mindste beboere og børn i området. Det er bl.a. flere babygynger og legeredskaber fra vores serie LEDON Explore, som børnene kan slå sig løs på.

På et af arealerne står legesystemet Atox, og det er især dagplejemødre rigtig glade for at besøge. De små børn er vilde med legesystemets forskellige muligheder for leg. De kan tage en rutsjetur, spejde over legepladsen gennem kikkerten eller lege med sand i køkkenet. På den måde kan Atox både træne børnenes fysiske og motoriske evner samt deres kognitive færdigheder gennem rollelege og brugen af fantasi.

LEDON Explore er en af vores mest populære serier. Den passer til en bred aldersgruppe og har et stort udvalg af legeredskaber, der nemt kan sammensættes til en komplet legeplads. Hvis I vil vide mere, kan I se nærmere på vores Explore-side.