Specialbørnehaven Karlebo, Kokkedal

En legeplads som særligt tager højde for specialbørnenes behov

Specialbørnehaven Karlebo har fået ny legeplads. Institutionen er målrettet børn i alderen 0-6 år, der grundet betydelig og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne har behov for særlig støtte. Det er derfor afgørende, at legepladsen er en gennemtænkt løsning, som tager højde for specialbørnenes behov og hvordan pædagogerne bedst understøtter deres udvikling.

Særligt er det vigtigt, at legepladsens redskaber er let tilgængelige for personalet og gør det muligt at udføre et optimalt pædagogisk arbejde. Det var eksempelvis afgørende, at højden på legesystemet ikke var for højt. Derfor valgte Karlebo legesystemet Sikan, som er et to-tårns legesystem med en gulvhøjde på 90 cm og nem opgang, som gør det let for både børn og personale at tilgå legesystemet. Derudover er Sikan er udstyret med hhv. rutsjebane og udkigstønde i hvert sit legetårn. Legepladsen blev også fornyet med en karrusel og en offroader, hvis placering gør det mulighed for fællesleg og interaktion mellem børn i legesystemet og børn i offroaderen. Karrusellen bidrager til sansestimuli, hvor særligt børnenes vestibulære sans og derigennem balancen stimuleres.

Jomfru Ellens Vej, Karise

Sjove legeaktiviteter til alle aldersgrupper

På Jomfru Ellens Vej i Karise har Faxe og Hylleholt Boligforening fået opført en ny legeplads. Den gamle trængte til fornyelse, og boligforeningen ønskede, at den nye legeplads skulle være et sted for både store og små børn.

Løsning blev et bredt udvalg af legeredskaber, som skulle sikre aktiviteter til alle aldersgruppe. En stor del af legeredskaberne er fra serien LEDON Basic. I denne serie har vi designet et sortiment af legeredskaber, der egner sig til børn helt fra 2 til 12 år. Det gjorde serien til det rette valg, da boligforeningens ønske skulle opfyldes.

Gyngerne og legetårnet Bjork er målrettet til de ældre børn. Bjorks høje klatrevæg og glidestænger udfordrer børnene motorisk, hvilket er velegnet til de større børn, som allerede har en del fysiske færdigheder. De mindre børn kan både prøve vippedyret og nyde en rutsjetur fra Papegøje-rutsjebanen, mens Mini-gyngen er oplagt til de allermindste.

Susan Rolvung, som er bestyrelsesmedlem i beboerbestyrelsen, er heller ikke i tvivl om, at valget af legeredskaberne var det rette. Hun udtaler følgende om legepladsen og vores samarbejde:

Vores samarbejde med LEDON har været godt. Vi er meget tilfredse med både legepladsen og især legepladskonsulenten, som lyttede til vores ønsker. Selvom vi havde mange krav, er det lykkedes, at vi i dag har en dejlig legeplads – og børnene leger på den.

Susan Rolvung, Bestyrelsesmedlem

Dalgårdsparken, Faxe

Traditionel legeplads med prisbevidste legeredskaber

Dalgårdsparken i Faxe har fået fornyet deres legeplads med en række nye legeredskaber. Faxe og Hylleholt Boligforening, der stod for projektet, ville gerne have en traditionel legeplads, som bestod af mange forskellige legeredskaber. Samtidig måtte de gerne være budgetvenlige, så boligforeningen kunne få mest for pengene.

Ønskerne blev opfyldt ved at tilføje en vippe, et vippedyr og et legehus fra vores serie LEDON Basic. Alle er klassiske legeredskaber, som børnene elsker. Samtidig er Basic-serien vores mest prisbevidste, og pengene rækker derfor længere. Til at fuldende legepladsen valgte boligforeningen en rutsjebane fra temaverdnen LEDON Explore. Papegøje-rutsjebanen er nem at tilgå via de skridsikre trin, og dermed er den også velegnet til mindre børn.

På den måde lykkedes det at indrette en helstøbt legeplads i Dalgårdsparken, som børnene i området kan benytte og få glæde af i mange år.

Familieforeningen Kalundborg

Den store legeplads skal samle både børn og voksne

I Kalundborg er der blevet skabt et samlingspunkt for byens børnefamilier. Takket være foreningen Familiehjørnet Kalundborg og ‘få-det-fikset’-puljen fra Kalundborg Kommune er drømmen om en stor legeplads blevet en realitet.

Legepladsen er indrettet med legeredskaber fra flere af vores temaverdner, som tilsammen giver plads til alle aldersgrupper. Det var særligt legeredskaberne fra vores serie LEDON MiniPlay, foreningen faldt for. Laura Deigaard Sørensen, tovholder for foreningen Familiehjørnet, udtaler følgende:

Vi valgte LEDON, bl.a. fordi vi syntes deres redskaber matchede vores ønske om at få en legeplads, der passer til de mindste børn, og fordi de formåede at sammensætte redskaberne i en helhed, der gav rigtig god mening for os. Redskaberne tiltaler børnene med deres søde design og farver og stimulerer deres fantasi, motorik og kreativitet.

Laura Deigaard Sørensen, Foreningen Familiehjørnet

Det var et stort projekt, og derfor blev legepladsen også officielt indviet med fint besøg fra Kalundborgs borgmester, Martin Damm, samt flotte taler fra flere af de involverede, inden Nova på 5 år var med til at klippe det røde bånd. Legepladsen står nu klar til at byde store og små velkommen.

Laura Deigaard Sørensen er ikke i tvivl om, at de har fået deres drømmelegeplads. Om legepladsen og vores samarbejde udtaler hun:

Vi har haft et rigtig godt samarbejde med LEDON fra start til slut. Vi har haft god kommunikation med LEDON, der har været meget serviceminded. Konsulenterne i LEDON har været gode til at lytte og sætte sig ind i vores behov og ønsker for udformningen af vores legeplads, så vi i sidste ende fik lige den legeplads, vi kunne drømme om. Derudover er alle deadlines blevet overholdt, og de har generelt leveret, hvor de skulle.

Laura Deigaard Sørensen, Foreningen Familiehjørnet

Hallingparken, Brøndby

Halling Parken i Brøndby ønskede i 2019 at udskifte deres gamle legeplads til en mere tidssvarende, som ikke kræver vedligeholdelse. Det vigtigste for Boligforeningen Brøndby Strand er at børnene synes legepladsen er sjov, derfor var det børnene som fik lov til at stemme på hvilken legeplads de gerne vil have. Du kan se meget mere om dagen hvor børnene stemte om den nye legeplads i denne video.

Børnene valgte forslaget om en stor Castle legeplads, hvor der er plads til børn i alle aldre. LEDON Castle er én af LEDONs temaverdner, hvor tapre prinser og prinsesser kan slippe fantasien løs på slottes mange tårne og aktiviteter.

Mangler I en ny legeplads? Vi kommer gerne på besøg til en uforpligtende snak om jeres ønsker og behov. Igennem vores indretningsforslag kan vi give jer et bud på hvordan jeres nye legeplads kan se ud. Det er selvfølgelig ganske uforpligtigende og gratis. Ring til os i dag på tlf. 74 82 65 65 eller send en mail på

Nannasgade, København

Legepladsen er et samlingspunkt for store og små

Hvad skal vi vælge, når vi ønsker os en legeplads, som både tilgodeser mindre og større børns behov?

Det spørgsmål stillede boligforeningen VIBO i Nannasgade i København. Og i samarbejde med LEDON faldt valget på det store Saldor legesystem til de største børn og piratstævnen samt legekøkken til de mindste.

Saldor er et populært system, fordi det lægger op til blandt andet fangeleg og ’jorden er giftig’. Piratstævnen danner sammen med legekøkkenet en zone for de mindste børn, hvor de ikke forstyrres når de store børn har fart over feltet.

Legepladsen skulle være et centralt samlingspunkt for store og små, og den mission er LEDON kommet i mål med, siger formand for boligforeningen, Michael Willer Jensen:

Vi skal ramme en målgruppe fra tre år og helt op til 13-14 år. Vi valgte derfor LEDONS forslag med en off-roader, som tiltaler de mindste og i den anden ende en fugleredegynge, hvor der kan være fem-seks unge mennesker i samtidig. Klatressystemet rammer de fem- til niårige. Det er en utrolig fin løsning. LEDON har taget opgaven meget alvorligt og har virkelig lyttet til os. Det har været et super samarbejde.

Micheal Willer Jensen, formand for boligforeningen VIBO

Vodroffsvej, Frederiksberg

Her folder små og store pirater sig ud

Fantasien får fuld skrue, når børnene besøger den nye piratlegeplads hos boligforeningen Vibo på Vodroffsvej på Frederiksberg.

Her er den nye legeplads etableret med Victoria piratskibet spækket med aktiviteter som fx et kompas eller lege-diamanter, der kan flyttes. Der er leg 360 grader rundt på skibet, som bliver understøttet af et gummiunderlag.

Legepladsen understøtter børnenes fantasi og motorik. Og det er også formand Michael Willer Jensens oplevelse, når han ser børnene i bevægelse:

Når jeg er ude og besigtige legepladsen, ser jeg nogle glade børn løbe rundt og lege. Piratskibet giver fantasien frit løb. Det er dejligt at opleve. Vi oplevede en konsulent, som virkelig formåede at lytte og stille gode spørgsmål. De spørgsmål betød, at vi er kommet i mål med vores ønsker. Det gør en stor forskel.

Michael Willer Jensen, formand for boligforeningen VIBO

Legesystemet er specialdesignet med en planke. Det er standardudgaven, som fremgår af produktoversigten.

Vølunden, Holbæk

Børnene har selv valgt LEDONs legeplads

I Vølunden i Holbæk har Vestsjællands almene boligselskab opført nye familieboliger, som bliver fuldendt af en flot ny legeplads. Børnene er blevet inddraget og har valgt Pirates/Castle legepladsen. Mette Engel, som er projektleder for Vølunden tilføjer, at legepladsen er blevet valgt af boligforeningens børn som en del af beboerdemokratiet:

Vi lod dem vælge mellem tre forskellige legepladser. Det gør, at de får et ejerskab og passer bedre på den. Jeg får mange positive tilbagemeldinger derudefra, og en lille pige sagde allerede ved indvielsen: ’Jeg elsker min legeplads’.

Mette Engel, Projektleder for Vølunden

Legepladsens centrum er den store piratstævn Sixtus på vej ud mod de syv verdenshave. Børnene kan udleve piratdrømmene, når de hejser ankeret, bevæger kikkerten og kravler ind til det hemmelige lastrum.

I legetårnet Balin kan de små pirater holde udkig gennem de farverige vindue eller tag en tur ned ad rutsjebanen. Kun fantasien sætter grænser for legen.

Mette Engel har været meget tilfreds med LEDONs legeplads og samarbejdet hele vejen, og hun udtaler i den forbindelse:

Børnene i boligforeningen står og skal stemme om, hvilken legeplads de vil have.
Billeder fra dagen, hvor Vølunden valgte deres nye legeplads.

LEDON har været meget professionelle lige fra begyndelsen. De har givet mange informationer undervejs – for eksempel da kommunen drillede med en byggetilladelse. De laver et lækkert produkt med harmoniske farver, som lægger op til leg. Til vores indvielse af legepladsen tilbød de at sende balloner og bolsjer.

Mette Engel, Projektleder for Vølunden