Faldunderlag

Sikkerheden på legepladsen skal være i orden, så børnene har mulighed for at udfolde sig og være aktive uden at komme til skade. Herunder beskriver vi regler, fordele og ulemper ved de forskellige typer af faldunderlag.

Regler for faldunderlag på legepladser

På alle offentlige legepladser er der krav om faldunderlag, som opfylder den europæiske standard EN1177. Størrelsen på faldunderlaget afhænger af faldhøjden og funktionen af produktet.

Græs er godkendt som faldunderlag til legeredskaber med op til 1 meters faldhøjde. Græsset har dog den ulempe, at det hurtigt slides og bliver til hård jordbund. Faldsand og grus har i mange år været det sikre traditionelle valg, som aldrig slår fejl. Ønsker du en mere moderne, men også dyrere løsning, så er gummifliser eller helstøbt gummi løsningen.

Herunder beskriver vi fordele og ulemper ved de forskellige typer af faldunderlag.

Faldunderlag i sand og grus

Faldsand og grus er det traditionelle valg inden for faldunderlag. Det er naturens eget produkt, billigt og nemt at anskaffe, men vær opmærksom på, at sandet skal være godkendt som faldunderlag på legepladser. Godkendelsen sikrer, at sandet er behandlet på en måde, så det ikke pakker sig til et hårdtslående faldunderlag. For at overholde kravene til tykkelse af faldsand, vil vedligeholdelse og opfyldninger være nødvendigt.

Fordele:

 • Ofte billigste løsning
 • Nemt at anskaffe

Easy-On græsmåtter

EasyOn græsmåtter er at foretrække, hvis du ønsker at bevare det naturlige look omkring legepladsen. Med gummimåtterne vokser græsset op gennem hullerne, så det ikke slides væk, trods ihærdig trafik omkring legeredskaberne. Græsmåtterne er særligt populære under gynger og vippedyr. Med tiden vil måtterne synke lidt ned i jorden – hæv dem derfor efter behov, så de overholder standarden for faldunderlag. LEDON leverer måtter i målene 150×100 cm med en tykkelse på 23 mm – og de kan nemt tilpasses.

Fordele:

 • Nemme at montere
 • God løsning til fornuftig pris
 • Kan udvides efter behov

Gummifliser

Gummifliser er vedligeholdelsesfrie som faldunderlag og har en meget lang levetid, hvis de monteres korrekt. Et plant underlag sikrer, at fliserne ikke forskyder sig med tiden, og fungerer samtidigt som dræn. Gummimåtterne fås i flere forskellige størrelser, tykkelser og farver – fx de klassiske røde gummifliser eller den mere naturtro grønne gummiflise. Montage af gummimåtterne foregår simpelt med et nemt samlesystem, som sikrer, at måtterne forbliver sammen.

Fordele:

 • Lang levetid
 • Slidstærke og vedligeholdelsesfrie
 • Kan med tiden være en billigere løsning
 • Nemme at montere
 • Kan udvides efter behov

Helstøbt gummiunderlag

Helstøbt gummi er de seneste år blevet et meget populært materiale til faldunderlag. Løsningen kan laves i alverdens farver og mønstre, og ofte kan du også få udarbejdet terræn i forskellige højder mv. Ligesom gummifliser er helstøbt gummi meget slidstærkt, men valget er dyrt, fordi ekstern ekspertise og hjælp til udformningen af underlaget er nødvendigt. Overvej derfor dine behov og muligheder, inden du vælger faldunderlag.

Fordele:

 • Lang levetid
 • Slidstærk

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Arriaga, Spanien

Adresse: Vicente Beltran Heredia Plaza 84, 01010 Gasteiz, Araba, Spanien Byggeår: 2019