Hvad er kvalitetsmaterialer for os?

Vi arbejder udelukkende med den højeste standard af materialer. Det er afgørende for os, at legepladsen altid er sikker, selv efter flere tusind timers leg. Derfor er det vigtigt, at legepladsen produceres i kvalitetsmaterialer, så vi kan garantere trygge legepladser i mange år frem.

For os er en lang levetid et krav til kvalitetsmaterialer. Vores materialer, polyethylen og stål, har begge så lang levetid, at vi giver livstidsgaranti på begge. Samtidig er vores materialer vedligeholdelsesfrie, hvilket vi mener bør være endnu et kendetegn ved kvalitetsmaterialer. På den måde sparer I nemlig ressourcer – både i tid og økonomi.

Vi mener også, at kvalitetsmaterialer er materialer, som kan bruges igennem flere generationer. Derfor stiller vi høje krav til alle vores materialer og sikrer, at de er 100 % genanvendelige. De indgår i vores cirkulærer system, så vi er med til at give en bedre verden videre til fremtidige generationer.

Vores krav til kvalitetsmaterialer:

En lang levetid, der garanterer sikre legepladser – også efter 25 års brug.

Ingen vedligehold, så I sparer ressourcer – både tid og økonomi.

Genanvendelige materialer, så der er tænkt på næste generation.

Ingen skadelige stoffer – hverken for vores medarbejdere eller børnene.

Certificering af uvildig tredjepart – alle vores redskaber bliver certificeret af TÜV.

Jeres garanti for en sikker legeplads – også om 25 år

Legepladsens sikkerhed og materialevalg går hånd i hånd. Sikkerheden kan ikke opretholdes, hvis materialerne svigter. Når legepladsen skal holde i generationer, er det derfor vigtigt, at vi kan regne med materialerne og ved, hvordan de arbejder over tid.

Det har betydet, at vi er gået væk fra levende materialer såsom træ, og i stedet bruger vi vedligeholdelsesfrie materialer. Disse ændrer sig ikke i løbet af årene og giver derfor den tryghed, at de ikke skaber en sikkerhedsmæssig risiko ved for eksempel rådne stolper eller revner.

Læs mere: Sikkerhed og certificering

Vi vil være sikre på, at legepladsen er tryg, og at sikkerheden er i top – hver dag i hele legepladsens levetid.

Tom Donbæk, Produktionschef og 2. generation i LEDON

Livstidsgaranti – vi ved, legepladsen holder i generationer

I over 50 år har vi produceret legepladser og de sidste 20 år i vedligeholdelsesfrie materialer. Det betyder, at vi ved, hvordan materialerne udvikler sig over tid. Vi kan derfor med ro i sindet give livstidsgarantier for alle bærende dele samt alle dele i polyethylen.

Læs mere: Garantier

Cirkulær økonomi, plast og genanvendelighed

Vi skal gøre en forskel – også for fremtidens generationer, og det forpligter. Derfor er det afgørende for os, at vores materialer er 100 % genanvendelige. Det betyder, at legepladsen indgår i en cirkulær økonomi, hvor vi genanvender delene, når legepladsen om mange generationer skal udskiftes. Delene laves eksempelvis om til granulat, der kan bruges til nye legepladser, skraldespande, vasketøjskurve og meget mere.

Plast og især ordet plastik bliver i dagens Danmark ofte opfattet negativt, fordi vi forbinder det med plastikaffald, mikroplast og store plastikøer i havet. Det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at plast kommer i mange forskellige typer. Det polyethylen, som vi gør brug af, er ikke den samme type som den plast, der bliver brugt til plastikposer, plastikflasker, engangsbestik osv. En anden stor forskel er, at vi benytter plast, der 100 % kan genbruges, når legeredskaberne skal skiftes ud.

Vi arbejder altid på at finde endnu flere bæredygtige løsninger, men med vores høje krav til kvalitet og sikkerhed tager denne udvikling tid. Eksempelvis er vores polyethylenplader udviklet helt specifikt til os, og vi har bl.a. sikret, at pladerne er certificeret efter det danske legetøjsdirektiv og det amerikanske fødevaredirektiv for at undgå sundhedsskadelige stoffer. Dette og meget mere vil også være et krav til fremtidige materialer.

Læs mere: Bæredygtighed

Materialer

Polyethylen

Alle polyethylenplader er high density polyethylene (HDPE) og udviklet specielt til LEDON for at opnå så høj kvalitet som muligt. Materialet er vedligeholdelsesfrit og særdeles slidstærkt. Ligeledes genanvender vi alt spildmateriale fra vores polyethylenplader, så vi opnår en så bæredygtig produktion som mulig.

Pladerne er giftfri og godkendt efter kravene i legetøjsdirektivet EN71, del 1­3. Også kravene i Code of Federal Regulations afsnit 21, § 177.1520 for Polyolefiner (Food and Drug­lovgivningen i USA) er opfyldt.

Vi leverer polyethylenplader i 11 forskellige farver med sort kerne. Pladerne er UV­-stabiliseret i både råvare og farve, og vi kan således give 5 års garanti mod væsentlig falmning.

Metalrør

Alle metalrør og -stolper er varmgalvaniseret for at ­undgå korrosion. Metalrørene giver en meget stabil konstruktion, som ikke ændrer sig over tid.

På visse produkter, er metalrørene tillige pulverlakeret, så de passer til LEDONs flotte farver. Pulverlakeringen er af højeste kvalitet og giver særdeles ridse- og slagfaste overflader, som også er resistente overfor graffiti. Lakeringsprocessen foregår helt uden opløsningsmidler, ligesom spildmaterialet fra pulverlakeringen genanvendes, hvorved der opnås en både bæredygtig og miljøvenlig proces.

Skridsikkert polyethylen

Den skridsikre safe­tec polyethy­lenplade er beklædt med 3 mm tyk cubic grain gummibelægning. Med det specialdesignet cubic grain mønster sikres det bedste greb – selv i regn og frostvejr. Den skridsikre safe­tec plade anvendes til LEDONs sæder og gulve.

Fiberdele – nylon

Alle fiberdele er fremstillet af nylon (PA6), og fingre fryser således ikke fast. Håndtagene er afrundede og udformet med gode gribeflader, og derfor er risikoen for øjen- og tandskader minimal. Alle dele er vedligeholdelsesfrie, UV­-stabiliseret i både råvare og farve, så farven ikke famler. Fiberdele er tilmed slagfaste i temperaturområdet mellem ­40 °C og +100 °C.

Glasklart polycarbonat

De gennemsigtige kupler og vinduer er fremstillet af glasklart polycarbonat. Polycarbonat har en ekstremt stor slagstyrke i temperaturområdet mellem -­40°C og +120°C, som i praksis betyder, at vinduet ikke kan slås i stykker. Materialet er UV-beskyttet, så vind og vejr ikke påvirker pladens udseende, ligesom pladen ikke falmer, trods mange timers sollys.

Tov og net

Alle tov og net er fremstillet af taifun­tov med 6 slåninger, som hver har 8 ståltråde – altså i alt 48 ståltråde. Dette giver en brudstyrke på 4500 kg og tovet er derfor særdeles modstandsdygtigt overfor hærværk. Tovet mørner ikke og bliver heller ikke slapt ved brug. 

Alle klatrenet samles med netsamlere af slagfast nylon (PA6).

Møtrikskjulere

For at beskytte børnene mod skarpe kanter, afskærmer vi vores bolte og møtrikker med møtrikskjulere. Møtrikskjulerne beskytter ligeledes legeredskaberne mod unødig demontering.

Møtrikskjulerne er ligesom LEDONs andre fiberdele fremstillet af nylon (PA6), så de ikke falmer i solen og er slagfaste i temperaturområdet mellem ­-40 °C og +100 °C.

Bolte og møtrikker

Alle redskaber er samlet med vedligeholdelsesfrie bolte, låsemøtrikker og specialdesignede alu-bøsninger. Således opnås den stærkeste konstruktion, som ikke kræver vedligeholdelse eller efterspændinger. Alle bolte er produceret i varmgalvaniseret eller rustfrit stål.

Beslag

Alle beslag er varmgalvaniseret for at undgå korrosion. Beslagene er designet med afrundede kanter, så børn kan lege trygt og sikkert uden at rive sig på skarpe kanter.

Gummi

Gummimembran sikrer ikke bare mange timers sjov leg, gummimembranen er forsynet med flere lag microfiber, som både gør materialet utroligt slidstærkt og samtidig sikrer mod hærværk.

Fjedre

Vores fjedre fremstilles af 18 mm specialfjederstål, som tåler vip i alle retninger. Efter vikling bliver fjederen zink-fosforteret og derefter belagt med en slagfast polyesterlak.

Fjedrene er udformet, så fingre ikke kan komme i klemme, og vores patenterede opspænding med selvlåsende møtrikker gør, at fjederen kun er fikseret i ét punkt i hver ende. Det giver en lang levetid med minimal risiko for brud. Fjedrene leveres med tilhørende afdækningskasse.

Spørgsmål til vores materialer?

Har I spørgsmål til vores materialer og redskaber er I altid velkommen til at kontakte os.

Alle skal have råd til en kvalitetslegeplads

Alle skal have råd til en kvalitetslegeplads, som holder i generationer. Derfor har vi udviklet flere forskellige temaverdner, der passer til forskellige aldersgrupper og prisklasser uden at gå på kompromis med kvaliteten. LEDON Basic er vores mest prisbevidste serie. Her er materialer og garantier de samme, som på alle vores andre redskaber. I stedet har vi haft et særligt fokus på at optimere materialeforbruget og størrelsen på for eksempel plader og gulve. Det har resulteret i innovative løsninger og legeredskaber i kvalitetsmaterialer til en lav pris.

LEDON Basic er særligt egnet til grundejerforeninger og boligforeninger, som skal renovere eksisterende legepladser.

LEDON Basic

Er I interesseret i at vide mere om vores prisbevidste temaserie LEDON Basic?