Materialer

LEDON anvender kun miljøvenlige, giftfrie, langtidsholdbare og vedligeholdelsesfrie materialer. Det er ikke den billigste måde at producere på, men vi satser på kvalitet.

 

Polyethylen

Alle polyethylenplader er udviklet specielt til LEDON for at opnå så høj kvalitet som muligt. Materialet er vedligeholdelsesfrit og særdeles slidstærkt – tilmed indeholder den sorte kerne genbrugsplast. Ligeledes genanvender vi alt spildmateriale fra vores polyethylenplader, så vi opnår en så bæredygtig produktion som mulig.

Pladerne er giftfri og godkendt efter kravene i legetøjsdirektivet EN71, del 1­3. Også kravene i Code of Federal Regulations afsnit 21, § 177.1520 for Polyolefiner (Food and Drug­lovgivningen i USA) er opfyldt.

Vi leverer polyethylenplader i 11 forskellige farver med sort kerne. Pladerne er UV­-stabiliseret i både råvare og farve, og vi kan således give 5 års garanti mod væsentlig falmning.

Fiberdele – nylon

Alle fiberdele er fremstillet af nylon (PA6), og fingre fryser således ikke fast. Håndtagene er afrundede og udformet med gode gribeflader, og derfor er risikoen for øjen- og tandskader minimal. Alle dele er vedligeholdelsesfrie, UV­-stabiliseret i både råvare og farve, så farven ikke famler. Fiberdele er tilmed slagfaste i temperaturområdet mellem ­40 °C og +100 °C.

Glasklart polycarbonat

De gennemsigtige kupler og vinduer er fremstillet af glasklart polycarbonat. Polycarbonat har en ekstremt stor slagstyrke i temperaturområdet mellem ­40°C og +120°C, som i praksis betyder, at vinduet ikke kan slås i stykker. Materialet er UV-beskyttet, så vind og vejr ikke påvirker pladens udseende, ligesom pladen ikke falmer, trods mange timers sollys.

Skridsikkert polyethylen

Den skridsikre safe­tec polyethy­lenplade er beklædt med n 3 mm tyk cubic grain gummibelægning. Med det specialdesignet cubic grain mønster sikres det bedste grib – selv i regn og frostvejr. Den skridsikre safe­tec plade anvendes til alle LEDONs sæder og gulve.

Fjedre

Vores fjedre fremstilles af 18 mm specialfjederstål, som tåler vip i alle retninger. Efter vikling bliver fjederen zink-fosforteret og derefter belagt med en slagfast polyesterlak.

Fjedrene er udformet, så fingre ikke kan komme i klemme, og vores patenterede opspænding med selvlåsende møtrikker gør, at fjederen kun er fikseret i ét punkt i hver ende. Det giver en lang levetid med minimal risiko for brud. Fjedrene leveres med tilhørende afdækningskasse.

Bolte og møtrikker

Alle LEDONs produkter er samlet med vedligeholdel­sesfrie bolte, låsemøtrikker og specialdesignede alu-bøsninger. Således opnås den stærke­ste konstruktion, som ikke kræver vedligeholdelse eller efterspændinger. Alle bolte er produceret i varmgalvaniseret eller rustfrit stål.

Beslag

Alle beslag er varmgalvaniseret for at undgå korrosion.

Beslagene er designet med afrundede kanter, så børn kan lege trygt og sikkert uden at rive sig på skarpe kanter.

Metalrør

Alle metalrør og stolper er varmgalvaniseret for at undgå korrosion. 

På visse produkter, er metalrørene tillige pulverlakeret, så de passer til LEDONs flotte farver. Pulverlakeringen er af højeste kvalitet og giver særdeles ridse- og slagfaste overflader, som også er resistente overfor graffiti. Lakeringsprocessen foregår helt uden opløsningsmidler, ligesom spildmaterialet fra pulverlakeringen genanvendes, hvorved der opnås en både bæredygtig og miljøvenlig proces.

Møtrikskjulere

For at beskytte børnene mod skarpe kanter, afskærmer vi vores bolte og møtrikker med møtrikskjulere. Møtrikskjulerne beskytter ligeledes legeredskaberne mod unødig demontering.

Møtrikskjulerne er ligesom LEDONs andre fiberdele fremstillet af nylon (PA6), så de ikke falmer i solen og er slagfaste i temperaturområdet mellem ­40 °C og +100 °C.

Gummi

Med LEDONs nye gummimembran sikres ikke bare mange timers sjov leg, gummimembranen er forsynet med flere lag microfiber, som både gør materialet utroligt slidstærkt og samtidig sikrer mod hærværk.

Tov og net

Alle tov og net er fremstillet af taifun­tov med 6 slåninger, som hver har 8 ståltråde – altså i alt 48 ståltråde. Dette giver en brudstyrke på 4500 kg og tovet er derfor særdeles modstandsdygtigt overfor hærværk.

Tovet mørner ikke og bliver heller ikke slapt ved brug. 

Alle klatrenet samles med netsamlere af slagfast nylon (PA6).

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Børnene har selv valgt LEDONs legeplads

I Vølunden i Holbæk har Vestsjællands almene boligselskab opført nye familieboliger, som bliver fuldendt af…