previous arrow
next arrow
Slider

Legehuse

LEDONs legehuse findes i alverdens temaer og udformninger – fra traditionelle legehuse til brandbiler, piratskibe og helikoptere. Fælles for alle legehuse er, at de opfordrer børnene til rollelege, hvor de leger, lærer og samarbejder med andre børn. Alt sammen egenskaber, som udvikler børnenes sproglige og sociale kompetencer.

Mange af vores legehuse har været på markedet i mange år. De er derfor gennemtestet og tilpasset – din garanti for de bedste løsninger i de bedste materialer.

Vores nye legehuse

Nu bliver leg til virkelighed. Som en rigtig lille voksen kan man nemlig få sig en kop kaffe ved det indbyggende borde-bænkesæt, mens man nyder solens stråler gennem vinduets brudsikre polycarbonat.

Vores nye legehuse er fyldt med mange gode nyheder. Den nye tilkoblingsplade giver dig mulighed for at danne en hel miniby med fx postkontor, butik, bevægeligt ur og vejrsymbol, som opfordrer til masser af leg og læring. Til alle huse kan tilkøbes sjaskebord, ekstra bænke, taburetter samt sandmaskine – og skal der være plads til rigtigt mange, kan der monteres en veranda med masser af aktiviteter.

Læs mere under produkterne ...

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Produktoversigt:

Temaserie:

Aldersgruppe:

Montering:


Maks. arealbehov (lang x kort led):

x (cm)

LEDON legehuse i plast og træ

Hvordan bidrager et legehus til børns udvikling?

Allerede i 2-3 års alderen begynder børn at lege sammen to og to. Et af de første steder, børn møder nye venner, er på legepladsen. Her vil legehuse ofte være med til at danne rammen om en rolleleg, som har stor betydning for børnenes udvikling.

Rollelegen i legehuset


Rollelege giver barnet mulighed for at påtage sig en bestemt rolle og derigennem udforske handlemuligheder og begrænsninger. Hvordan føles det fx at være en struktureret mor, en glubsk løve eller en superhelt, som kan klare hele verden? I rollen afprøver barnet ting, som det måske ikke tør eller har mulighed for i virkeligheden. Derfor er rollelegen også vigtig i forhold til at bearbejde følelser som vrede, angst, glæde mv. Rollelegen styrker mange forskellige færdigheder – bl.a. fantasi, forestillingsevne, social forståelse (herunder at kunne indgå kompromiser, forhandle og løse konflikter) sprog og identitet.

Legen får sproget til at blomstre

Et plast legehus med vindue

Når børn leger i et legehus, udveksler de både tanker og ord med sig selv og andre børn. De mindste børn vil i starten sige enkelte ord som ”bil, hus, mor, hej, farvel”. Ord, som de genkender fra hverdagen. Det er nemlig ofte hverdagens rutiner, begivenheder og lege, som danner rammen om mange af barnets første ord og senere rollelege. Når barnet bliver ældre, vil det være mindre sætninger og meddelelser, som udvikler legen: ”Så skete der det, så gjorde vi sådan, nu tager vi i skole” osv. Sproget er både med til at udvikle forståelsen af omverdenen og sætter barnet i stand til at udtrykke følelser og kommunikere med andre børn. Forældre og andre voksne blandes ofte ind i legen ved legehuset, hvor de måske inviteres indenfor til hygge eller køber kage gennem legehusets vindue. Det er alt sammen situationer, som er med til at udvikle barnets sprog.

Børns taktilsans/følesans og konstruktionsleg i legehuset

Dreng leger med sand i Ledon legehus

Legehuse, sand og vand er en rigtig god kombination. Derfor kan legehuse med fordel placeres i forbindelse med en sandkasse. Både fordi børn elsker sand og vand, men også fordi legen i legehuset kan indebære elementer formet af sandet. Det kan være kager, som senere sælges i kiosken, eller racerbanen, som laves på bordet i legehuset – mulighederne er uendelige. At lege med sand er med andre ord ikke kun for sjov – det har også et stort læringspotentiale. Når du placerer legehuset, er det en god idé at placere det i god afstand fra gynger, karruseller og andre bevægelige elementer, som kan skabe tumleleg. Legen omkring legehuset og sandkassen er typisk præget af fordybelse, og derfor kan det skabe unødige konflikter, hvis tumleredskaber og legehuse er placeret for tæt på hinanden. Taktilsansen stimuleres i et legehus med sjaskebord

Når børn leger med sand, kalder man det en konstruktionsleg: Barnet konstruerer noget af sandet. De mindste børn er mest optaget af, at sandet i det hele taget kan formes. Større børn vil derimod ofte bygge noget konkret, de kan bruge i deres rolleleg – fx kager, slotte, veje mv. I konstruktionslegen med sandet stimuleres også følesansen og finmotorikken. Især finmotorikken anvendes senere i barnets udvikling til bl.a. at lære at tegne og skrive.

Hvad gør LEDONs legehuse særlige?

Ledons bygning i Arnum

Mange vil mene, at et legehus bare er et legehus – og hvorfor bruge mange penge på et legehus? Det korte svar er enkelt: Kvalitet og pris hænger altid sammen, og det gælder også legeredskaber og legehuse. LEDON udvikler og producerer selv alle sine legehuse i Danmark, helt præcist i den sønderjyske by Arnum. I udviklingen af et legehus er der mange hensyn at tage: Hvilken aldersgruppe henvender dette legehus sig til, hvilke udviklingstrin og dermed hvilken type leg skal legehuset kunne rumme, hvilke materialer giver den bedste løsning – og samtidig skal sikkerheden være i top. Det handler altså ikke bare om at udvikle et legehus; det handler om at udvikle et legehus, hvor børn underholdes, udfordres og udvikles i sikre omgivelser.

HDPE legehuse i plastik

Ønsker du et legehus i plast, tilbyder LEDON mange muligheder. Siden starten af 90’erne har LEDON været førende inden for udviklingen af legeredskaber i plast, og vi tilbyder i dag plast legehuse i alverdens former og farver. For at sikre den højeste kvalitet har LEDON udviklet sin egen HDPE-plade. HDPE står for High Dentity PolyEthylen. Det betyder, at pladen er særdeles stærk og modstandsdygtig over for slag og spark.

EN 1176 Sikkerhedsgodkendte legehuse

Sidst, men ikke mindst er der én væsentlig faktor, som gør LEDONs legehuse til nogle af de bedste. De er alle godkendt efter den europæiske standard inden for legeredskaber: EN1176. Legeredskaber, som anvendes i det offentlige rum, skal i dag overholde reglerne jævnfør En1176. Med et En1176-certificeret legehus sikrer du, at legehuset overholder alle europæiske standarder. Alle LEDONs godkendelser er foretaget af TUV. Vi kan derfor med sikkerhed sige, at alle vores legehuse overholder selv de strengeste regler om sikkerhed, uanset om det gælder plast-legehuse eller legehuse i træ.

Typer af legehuse

Traditionelt plast legehus

Hos LEDON har vi mange forskellige typer legehuse. De traditionelle legehuse finder du i glade, børnevenlige farver – fx type 306010 solsikke modellerne kan fås i forskellige varianter med sjaskebord, bord og taburetter, veranda mv. Har du brug for et legemiljø bestående af flere legehuse, er legelandsbyerne 306070 Anemone eller 306080 Viol oplagte. Her har børnene mulighed for at lege hele vejen rundt om byen. Kioskplade og postkontor indbyder sammen med legehusene til mange timers underholdning. Samtidig er både legehuse og verandaer fyldt med bevægelige dele, som kan flyttes og drejes. Kun fantasien sætter grænser.

Plast legehus i naturfarver

Traditionelle legehuse findes også i afdæmpede naturfarver i Explore-serien. Legehusene er udviklet ud fra idéen om at designe et vedligeholdelsesfrit legehus i naturfarver til en overkommende pris. Legehusene i Explore-serien fås som enkle modeller med diverse aktiviteter – fx køkken, komfur og sandmaskine. Ønsker du et legemiljø til mange børn, kan du vælge type 500095 Smith eller 500096 Len. Begge disse modeller er designet til at håndtere mange børn samtidigt.

I den lidt mere utraditionelleende ende byder LEDON på et legehus som skib, eller ligefrem et pirat-legehus, legehus med rutsjebane eller legehus med sandkasse. De er alle sammen meget populære legehuse. Især et legehus som skib er populært blandt børnene i 2-7-års alderen. Et pirat-legehus eller en coaster inspirerer og inviterer til en anderledes rolleleg: Hvem styre skibet, hvor skal vi hen, og er det overhoved et skib? Derudover rummer både piratskibe og coastere mange forskellige aktiviteter, som taler til børns fantasi. Samtidig giver skibene mulighed for at skabe et legehus med rutsjebane og sandkasse på samme tid.

Ambulance som indendørs legehus

I samme iøjnefaldende design som LEDONs pirat-legehuse finder du legehuse udformet som helikopter, brandbil, politibil, ambulance, bus og traktor. Disse legehuse er også oplagte som et indendørs legehus.

Hvilket legehus skal du vælge og andre gode råd

Når du skal købe nyt legehus til en institution, boligforening eller noget tredje, så overvej først 4 ting:

  1. Hvad er dine behov, hvor mange børn vil dagligt lege i og omkring legehuset?
  2. Skal det være vedligeholdelsesfrit plast- eller trælegehus?
  3. Hvilken aldersgruppe skal anvende legehuset?
  4. Hvor stort et areal har du til rådighed?

Junglen af legehuse kan stadig være svær at finde rundt i. Vil du være sikker på at vælge det rigtige legehus, har du mulighed for at få et gratis konsulentbesøg og indretningsforslag. Du kan kontakte vores konsulent HER.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Tov og net

Alle tov og net er fremstillet af taifun­tov med 6 slåninger, som hver har 8…