previous arrow
next arrow
Slider

Gyngestativer og gynger til institutioner

”Højere, højere, højere” – en jagerpilot suser over himlen, en sømand vugger på en tømmerflåde, og en længdespringer slår verdensrekorden med mange meter. Gynger er både hæsblæsende fart og blide hyggebevægelser.

Gode bevægelsesvaner grundlægges i barndommen. Når børn gynger, stimuleres labyrintsansen, som er et lille sanseapparat i det indre øre. Labyrintorganet sender hele tiden signaler til hjernen om hovedets stilling i forhold til krop og tyngdekraft, på den måde udvikles barnets balance og giver et godt fundament for den motoriske udvikling.

Foruden at udvikle barnets balance, koncentration og indlæringsevne, har de motoriske lege også betydning for barnets psykiske og sociale kompetencer. Har barnet svært ved at holde balancen, kan usikkerheden betyde, at barnet undgår nye motoriske udfordringer og dermed også halter bagud socialt.

Det er sjovt, sundt og sikkert

Stativerne kan monteres med bl.a. dækgynge, fuglerede eller sikkerhedssæde, og kæderne er betrukket med gummi, så fingrene ikke fryser fast.

Læs mere under produkterne ...

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Produktoversigt:

Temaserie:

Aldersgruppe:

Montering:


Maks. arealbehov (lang x kort led):

x (cm)

Gynger og gyngestativer fra LEDON

Hvorfor er gyngestativer vigtige på legepladsen?

Gynger er et hit på enhver legeplads. Allerede inden børn tager deres første skridt, tryller en gyngetur mange smil frem. Men gyngeturen er ikke bare en sjov fornøjelse for børn. Når børn gynger, stimuleres labyrintsansen nemlig, og derved styrkes bevæge- og balanceevnen. Disse sanser er meget vigtige for børns videre udvikling. En god balance- og bevægelsesevne er fx forudsætningen for at lære at gå, løbe, cykle mv. Pige gynger på dækgynge fra Ledon Men det er også vigtigt for at føle sig sikker og tro på sig selv i andre sammenhænge – fx sociale sammenhænge, hvor man leger, tumler og senere udfordrer hinanden i konkurrencelege. Hvis børn er usikre i deres krop, vil de ofte være tilbageholdende og ikke tro på sig selv. Dette kan gå ud over de sociale fællesskaber, og barnets selvfølelse kan blive svækket.

Hvordan styrker en gyngetur på en dækgynge eller sansegynge børns udvikling?

Samtidig er især dækgynger og/eller en fugleredegynge (også kaldet en sansegynge) et fantastisk legeredskab for kommunikation og samarbejde. Børnene skal koordinere deres bevægelser og samarbejde for at få gyngen i gang. Samtidig er det en oplagt mulighed for børnene til at snakke, hygge sig og skabe nye venskaber. En fugleredegynge eller sansegynge, ja kært barn har mange navne, er hitter især blandt de lidt større børn. Det skyldes, at man på en sansegynge har mulighed for at slappe af, hygge sig og være sammen. Ofte vil man se, at sansegyngen faktisk ikke fungerer som en gynge, men i stedet gør det ud for et hyggeligt samlingssted for områdets større børn. Jo større børn er, jo mere bevidste bliver de om de sociale spilleregler. Derfor handler det nu ikke længere kun om at holde gyngen i gang, men i ligeså høj grad om at indgå i det sociale fællesskab, som skabes på sansegyngen. En sansegynge eller fuglerede fra Ledon Faktisk er sansegyngen udviklet til at stimulere mindre børns labyrintsans, deraf navnet sansegynge. Der er ingen tvivl om, at en sansegynge er perfekt til dette formål. Barnet kan både ligge og sidde med eller uden en voksen.

Hvad gør LEDONs gynger og gyngestativer særlige?

Gyngestativer kan for mange synes at være ens, og det er på sin vis også rigtig. De opfylder i hvert fald ca. det samme behov. LEDON har i over 45 år udviklet og designet legeredskaber til det danske marked. Igennem årene har vi opbygget mange års erfaring inden for børns leg og læring. Derfor handler en gyngetur for os om meget mere end blot at gynge frem og tilbage. Det handler om at udvikle og designe et gyngestativ, som holder år efter år, men som også er sjovt for børnene hver dag. Derfor skal både nytænkning, materialer og sikkerhed være i top, når vi udvikler nye gyngestativer. Gyngestativ med sansegynge og dækgynger Når man køber et gyngestativ, er det en god idé at undersøge nogle få ting, før man beslutter sig for, hvilket man vil købe. Hvis gyngestativet er til offentlig brug, skal det opfylde den europæiske standard EN1176. Alle LEDONs gyngestativer og gynger er godkendt og certificeret af TÜV. Derudover er det vigtigt, at de anvendte materiale er stærke, se mere under afsnittet metalgyngestativ eller trægyngestativ.

Hvilken gynge bør du vælge?

Ledon multigynge med sansegynge, sikekrshedssæde og babygynge LEDONs gyngestativer kan monteres med flere forskellige typer gynger. Herunder finder du beskrivelser af de forskellige gynger.

Dækgynge

Dækgyngen er en af de mest populære gynger. Med en dækgynge har alle aldersgrupper mulighed for at være med helt ned fra 2 års-alderen og op til 15-16 år. dækgynge fra Ledon Dækgyngen er lakeret med miljøvenligt gummilak, som ikke smitter af i sommervarmen. Gyngen bliver monteret med bøjler af rustfrit stål og galvaniserede kæder. Ud over galvaniseringen, som beskytter mod rust, er kæderne også betrukket med gummi, så børnene har et solidt greb under hele gyngeturen. Samtidig sikrer det fingrene mod at fryse fast i koldt vejr.

Sikkerhedssæde

Pige gynger på sikkerhedssæde Sikkerhedssædet er udviklet med en tyk gummioverflade, så barnet ikke kan glide af gyngen, når turen går på sit højeste. Sikkerhedssædet anbefales til børn over 3 år. Her kan børnene selv sidde og svinge sig i gang. Gummimaterialet afleder ikke varme, og derfor bliver sædet ikke brandvarmt trods solrige dage.

Sansegynge/ Fuglerede

Sansegyngen, også kaldet en fugleredegynge, er altid et sikkert hit hos børnene. En sansegynge styrker børns motoriske udvikling væsentlig. Gyngen er især velegnet til stimulering af børns balance, koncentration og indlæringsevne. sansegynge med to børn Som tidligere nævnt er en sansegynge også et socialt legeredskab, hvor flere børn kan gynge sammen og styrke deres sociale kompetencer. I dag findes flere forskellige sansegynger på markedet – sørg derfor altid for at sikre dig, at din sansegynge eller fuglerede gynge er godkendt efter den europæiske standard EN1176.

Babygynge

En babygynge er et uundværligt legeredskab i en babys opvækst. Allerede i en tidlig alder har babyer glæde af en gyngetur. Gyngeturen er med til at styrke labyrintsansen, som derved både stimulerer balance- og indlæringsevnen. Babygynge til udendørs brug LEDONs udendørs babygynge er udviklet med en god sidekomfort, som sikrer en god og behagelig gyngetur. Derudover har babygyngen et højt tyngdepunkt, så den ikke tilter, når barnet bevæger sig frem og tilbage. Der findes i dag et utal af babygynger på markedet. Dog er det ikke alle babygynger, som overholder standarderne fra EN1176. Derfor er det vigtigt, at du undersøger dette, inden du køber en babygynge. Samtidig er mange babygynger udviklet i et glat plastmateriale, som gør det vanskeligt for barnet at sidde afslappet på gyngeturen.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Beslag

Alle beslag er varmgalvaniseret for at undgå korrosion. Beslagene er designet med afrundede kanter, så…