Mangler jeres institution en ny legeplads, som er med til at udvikle børnenes kognitive og motoriske færdigheder? Så kommer vi her med et bud på, hvad I skal være opmærksomme på, samt hvad vi kan gøre for jer, så I får drømmelegepladsen.

Når I skal have nye legeredskaber til institutionen – eller måske en helt ny legeplads – er der mange faktorer, som spiller ind. Der kan opstå mange spørgsmål, når I skal forholde jer til ting som, hvordan udearealet designes med mest legeværdi til de forskellige aldersgrupper, hvilke zoner legepladsen skal opdeles i, og hvor meget en ny legeplads koster.

Børn leger på sjove og lærerige legeredskaber til institutionen.
En vedligeholdelsesfri jungle legeplads i naturlige farver.

Vi er specialiseret i at designe legepladser og legeredskaber til institutioner i samarbejde med både børn og pædagoger. På den måde sikrer vi, at børnene bliver understøttet på bedste vis i deres udvikling, når de leger på legepladsen, ligesom at den også forbliver sjov og lærerig dag efter dag.

Vi står altid til rådighed hvis I har spørgsmål eller brug for rådgivning, men vi har også samlet en del information her, sHar I spørgsmål eller brug for vejledning, står vi altid til rådighed. I kan også læse videre her, hvor vi har samlet nyttig information, som kan hjælpe jer godt på vej mod en legeplads til institutionen.

Hvad skal I overveje, når I vil have en ny legeplads i institutionen?

Har I flere spørgsmål?

Kontakt os i dag, hvis I har spørgsmål eller brug for mere inspiration til valget af jeres nye legeplads.

Hvordan støtter vi børnenes udvikling i leg?

Pædagog understøtter barns udvikling med et legeredskab fra ledon.

Legen er et afgørende fundament for børnenes fysiske og kognitive udvikling, ligesom den medvirker til, at de vokser op og bliver bidragende samfundsborgere. Leg er en vigtig del af det at være menneske, og legen, mens børnene er små, er med til at bygge grundlaget for deres livslange læring.

Derfor har det altid været afgørende for os at udvikle de bedste legeredskaber, så vi er med til at opfordre og støtte op om børnenes leg og læring. Dette kan vi kun gøre ved både at have børnene med i processen samt fagpersonale, der kan sikre, at vi understøtter børnenes udvikling bedst muligt. Denne inddragelse af eksperter er vores garanti for at opnå en høj legeværdi med legeaktiviteter, som både er alderssvarende og opfylder de fem udviklingsområder i værdiblomsten.

Blomst der viser børnenes fem udviklingsområder gennem leg.

Værdiblomsten

Kreativ udvikling
Fremmer børns lyst til at være eksperimenterende og skabende gennem deres leg og fantasi. Den kreative udvikling er vigtigt for at kunne se sammenhænge samt evnen til at se ting på nye måder.

Emotionel udvikling
Børnene lærer at forstå og håndtere deres følelser og herigennem udvikle den empatiske evne, som er afgørende for at kunne indgå i social interaktion og forstå andre mennesker.

Social udvikling
Børnene lærer i legen at omgås og respektere hinanden og øver sig på de sociale spilleregler, bl.a. indgå kompromiser, forhandle og løse konflikter. Vigtigst af alt får barnet erfaringer og øver sig i at være sammen med andre. På den måde understøttes de grundlæggende kommunikations- og sociale færdigheder.

Fysisk udvikling
Børnene stimuleres til at bruge hele kroppen aktivt gennem leg og bevægelse. Især grov- og finmotorik samt balance udfordres. Alt sammen afgørende for børns udvikling.

Kognitiv udvikling
Børnenes kognitive udvikling stimuleres igennem legen hvor tænkning, sprog og problemløsning og meget mere prøves og læres. Igennem legen danner barnet et sammenhængende billede af verden og det at kunne begå sig i den, som en bidragende samfundsborger.

Hvilke legeredskaber er bedst til vuggestuen?

Vuggestuen er for mange børn ét af de første steder, hvor barnet bruger mange timer sammen med andre børn. I de første tre år af børnenes liv tredobler deres hjernekapacitet sig, og det er derfor en vigtig periode at stimulere børnene i. I den alder foregår læring bedst gennem deres sanser – og gerne med skift i aktiviteterne, da børnene kun kan holde fokus i få minutter ad gangen. Legepladsen skal derfor være fyldt med forskellige legemuligheder, farver, mønstre, teksturer osv. Samtidig skal deres fysiske og motoriske udvikling også hjælpes i gang, og redskaberne skal opfordre dem til at kravle, gå og balancere.

Barn leger med legepanel på et legeredskab til institutioner.
Børn tager sjove rutsjeture på legeredskab til små børn.
Børn øver rolleleg ved en kiosk, som er en del af et legesystem.

Trygge rammer for barnets første lege

Vores temaverden LEDON MiniPlay er specifikt designet til vuggestuen og aldersgruppen 0-3 år. Her åbner en fantasifuld verden sig for de mindste børn. Serien har ekstra børnevenlige kravleramper, bevægelige dele og små rutsjebaner. I finder masser af underholdende elementer, som også fungerer som “sprog-startere”. Der er eksempelvis mange figurer og farver, hvor børnene kan øve deres første ord som “bi”’, “mariehøne”, “rød”, “blå” osv. MiniPlay indeholder dermed alt, hvad der skal til for at danne trygge rammer om legens udvikling.

I serien har vi også designet højden på legesystemerne sådan, at voksne og pædagoger kan stå oprejst og støtte legen ved siden af uden at skulle være i uhensigtsmæssige positioner.

Glade børn leger i et legehus til institutioner.

Interesseret i MiniPlay?

Læs meget mere om MiniPlay-serien
på vores tema-side.

Hvilke legeredskaber er bedst til børnehaven?

I børnehaven er institutionslivet for langt de fleste børn en naturlig del af hverdagen. Her oplever børnene både dagens største glæder og kriser, og de danner venskaber for livet. I denne aldersgruppe begynder børnene at lege mere sociale lege, og især rollelegen er populær. Børnene elsker at påtage sig andre roller og forestille sig, at de er i en anden verden.

Barn står på et pirat legeskib og leger kaptajn.
Temaverdnerne er samtidig med til at aktivere børnene i deres rollelege, da de tematiske detaljer gør det nemmere at leve sig ind i et nyt univers.

Legepladsen til børnehaven skal rumme mange børn samtidig – ellers kan der opstå konflikter, hvis arealet er for småt eller aktiviteterne for få. Det kan være en fordel at danne flere zoner på legepladsen med forskellige legesystemer i forskellige sværhedsgrader. Således sikrer I en legeplads, hvor både de yngste og ældste i børnehaven udfordres og udvikles.

Vi har forskellige temaverdner, som er særligt designet til børnehavealderen 3-6 år. I disse serier finder I et bredt udvalg af legeredskaber såsom legesystemer, legehuse, sandkasser, gynger osv. Temaverdnerne er samtidig med til at aktivere børnene i deres rollelege, da de tematiske detaljer gør det nemt for dem at leve sig ind i et nyt univers.

Vedligeholdelsesfrit legesytem fra ledons jungle serie.

LEDON Explore

Off-Roaderen suser gennem junglen, aberne svinger sig i lianerne, mens giraffer og elefanter spejder over savannen. Gå på opdagelse og udforsk en ny verden med junglehytter, netsluser og vilde rutsjebaner for børn i alderen 2-8 år.

Pirat legeskib med rutsjebane og mange legeaktiviteter.

LEDON Pirates

Du er på gyngende grund, når piratskibe sejler mod de syv have. Piratskibe, skatte ø’er og glubske krokodiller danner rammerne om levende fortælling på havene fyldt med leg og fantasi for børn i alderen 2-8 år.

Prisbevidst legesystem med mange klatreaktiviteter.

LEDON Basic

LEDON Basic er en prisbevidst serie af vedligeholdelsesfrie legeredskaber i et urbant og tidløst. Serien har særligt fokus på at understøtte grundelementerne i børns fysiske og motoriske udvikling i aldersgruppen 2-12 år.

Populære legeredskaber fra ledons originals serie.

LEDON Originals

LEDON Originals hylder favoritterne, som igennem flere årti har været bestseller på legepladsen. Det er alt du kender fra legepladsen og som i dag fortsat er et must, når børn i aldersgruppen 2-10 år er på legepladsen.

Hvad koster en legeplads til institutionen?

Fornyelse af legepladsen og legeredskaber til institutioner kan gøres i alle prisniveauer. Prisen afhænger af arealets størrelse, om legepladsen kræver faldunderlag samt valg af legeredskaber. Lidt overraskende for mange er det, at to af de største poster i forbindelse med etableringen af en legeplads ofte er:

  • Entreprenørarbejde - dvs. fjernelse af gamle legeredskaber, udgravning, etablering af kanter osv.
  • Faldunderlag - uanset om I vælger grus, sand eller gummi som underlag, er det en stor udgift. Hvert underlag har sine fordele og ulemper. For eksempel er et gummiunderlag som udgangspunkt 2-3 gange dyrere end faldgrus, men gummi har derimod en lang levetid og skal ikke løbende fyldes op igen for at garantere optimal sikkerhed.
Ledon monterer og står for udgravning ved legeplads i Brøndby.
Ledon står for udlægningen af faldunderlag på legepladsen.

Uanset hvad jeres budget og ønsker til legepladsen er, så er vi klar til at finde en løsning, der passer til jer. Vi har legeredskaber i alle prisklasser og mange års erfaring med at skabe og sammensætte legepladser med størst mulig legeværdi uanset budget.

Husk også, at I som institution har mulighed for at søge økonomisk støtte via fonde, legater og puljer.

Læs mere: Søg fonde til legepladsen

Bliv inspireret af andre institutioners legepladser

Der er mange muligheder, når det kommer til legepladsen og legeredskaber til institutioner, både ift. størrelse, indretning og udseende – og sjældent er to legepladser ens. Herunder kan I lade jer inspirere og se nogle af de legepladser, som andre institutioner har valgt.

Få et gratis konsulentbesøg og indretningsforslag

I har altid mulighed for at få et gratis og uforpligtende konsulentbesøg. Her kan vi afdække jeres ønsker og behov – og ud fra dette laver vi et gratis indretningsforslag og tilbud på legepladsen. Et indretningsforslag gør det lettere for jer at se, hvordan en eventuel ny legeplads kan se ud. En legeplads er ofte en stor investering, og derfor er det vigtigt for os at kunne hjælpe jer med at visualisere en mulig legeplads helt gratis og uforpligtende.

Legepladskonsulent fra ledon rådgiver kunde på kommende legeplads.
Et indretningsforslag fra ledon, der viser hvordan kommende legeplads til se ud.

Få besøg af vores legepladskonsulent

Har I brug for rådgivning til indretningen af legepladsen eller spørgsmål til vores produkter? Få et gratis og uforpligtende besøg af vores legepladskonsulent.