Hvorfor vælge rutsjebaner fra LEDON?

Rutsjebanen er en børnemagnet, som vækker stor begejstring på enhver legeplads. Derfor har vi et udvalg af fritstående rutsjebaner, som er lette at integrere i legemiljøet udenfor og indenfor. Samtidig kan I let finde en rutsjebane, der passer til jeres legeplads, da der er flere højder og forskellige opgangsmuligheder, så der er en model til enhver aldersgruppe af børn.

Rutsjebaner til børn i alle aldre.

Leveres i formonteret dele, så de er hurtige og nemme at samle.

Glidefladen er lavet af polyethylen, der ikke bliver brandvarm i solskin og høje temperaturer.

Læs mere om vores rutsjebaner
under produkterne …

Pigen får en rutsjetur på den udendørs rutsjebane.

Vedligeholdelsesfri

Udviklet med børn

Dansk produktion

Fuldt certificeret

Produktoversigt

FiltreringL3010

Åben rutsjebane

L3010 Åben rutsjebane

Produktmål (LxBxH):
307 x 135 x 245 cm

Arealbehov (LxB):
660 x 385 cm

Maksimal faldhøjde:
155 cm

Aldersanbefaling:
Fra 3 år

185

Terrænrutsjebane

185 Terrænrutsjebane

Produktmål (LxBxH):
250 x 68 x 225 cm

Arealbehov (LxB):
600 x 368 cm

Aldersanbefaling:
Fra 2 år

1981

Åben rutsjebane

1981 Åben rutsjebane

Produktmål (LxBxH):
256 x 52 x 167 cm

Arealbehov (LxB):
606 x 350 cm

Maksimal faldhøjde:
90 cm

Aldersanbefaling:
Fra 2 år

300085

Papegøje, Pirates

300085 Papegøje, Pirates

Produktmål (LxBxH):
270 x 54 x 165 cm

Arealbehov (LxB):
620 x 354 cm

Maksimal faldhøjde:
89 cm

Aldersanbefaling:
Fra 2 år

3010

Åben rutsjebane

3010 Åben rutsjebane

Produktmål (LxBxH):
307 x 135 x 245 cm

Arealbehov (LxB):
660 x 385 cm

Maksimal faldhøjde:
155 cm

Aldersanbefaling:
Fra 3 år

3253

Orion

3253 Orion

Produktmål (LxBxH):
97 x 363 x 277 cm

Maksimal faldhøjde:
195 cm

Aldersanbefaling:
Fra 3 år

500225

Papegøje

500225 Papegøje

Produktmål (LxBxH):
270 x 54 x 165 cm

Arealbehov (LxB):
620 x 354 cm

Maksimal faldhøjde:
89 cm

Aldersanbefaling:
Fra 2 år

600015

Dino

600015 Dino

Produktmål (LxBxH):
274 x 43 x 188 cm

Arealbehov (LxB):
617 x 343 cm

Maksimal faldhøjde:
90 cm

Aldersanbefaling:
Fra 2 år

600025

Brun bjørn

600025 Brun bjørn

Produktmål (LxBxH):
178 x 43 x 72 cm

Arealbehov (LxB):
528 x 343 cm

Maksimal faldhøjde:
58 cm

Aldersanbefaling:
Fra 1 år

Oplev fordelene for både store og små

Rutsjebanens flerfoldige facetter giver mange timers sjov og udfordring for de mindre såvel som større børn. Med vores udvalg af forskellige rutsjebaner har I mulighed for at finde den model, der gør jeres legeplads til et inspirerende sted for leg og udvikling.

Større børn drages måske af en stor rutsjebane, som udfordrer motorikken såvel som modet, eller af et legetema, der fanger deres interesse og inspirerer dem til at inkorporere rutsjebanen i en anden leg. Mindre børn opnår tilstrækkelig stimulation ved en lille rutsjebane, hvor det at betragte rutsjebanen, klatre rundt eller kravle på trinnene og rutsje den kortere distance udgør en passende aktivitet for deres alders- og udviklingstrin.

Når I vælger rutsjebaner fra os, får I flere fordele, der gavner både voksne og børn. Alt fra valget af bane, levering og montering til rutsjebanens design og materialer kommer jer og jeres børn til gode.

Et sikkert hit på legepladsen

Der er flere gode grunde til, at børnene kredser om netop rutsjebanen, når de besøger en legeplads. Selve rutsjebanen er nemlig et alsidigt legeredskab med rig muligheder for leg, udfordring og læring. Eksempelvis indebærer en rutsjebanetur, at barnet:

  • Øver sig i at klatre, når det skal op til glidefladen.
  • Finder balance i hoved og krop, når tyngdekraften tager over for en stund.
  • Udvikler mod til at rutsje ned fra højden og få et sug maven.

Rutsjebaneturen virker måske legende let, men suset ned ad banen rummer læringspotentialer, der på flere måder støtter barnets naturlige udvikling.

Skal der skrues et niveau op for både leg og læring? Så kan det være en god idé med en rutsjebane med et tema, der matcher legepladsens andre faciliteter. Hent inspiration til en temalegeplads her på siden, og læs mere om fordelene ved, at børnene inddrager de fantasifulde omgivelser i deres leg.

En rutsjebane fra os er mere end bare en rutsjebane

Mange af vores rutsjebaner er udviklet med flere legeaktiviteter end blot rutsjeturen. Eksempelvis har rutsjebanerne Brun Bjørn og Dino begge en hule indbygget under selve glidefladen. Børn elsker huler og er gode til at inddrage dem i deres lege eller bruge dem som et gemmested, hvor de kan dele hemmeligheder med hinanden. Hulerne giver også børnene et frirum, hvis de har brug for at trække sig fra legene eller gerne vil have ro til at snakke.

Pige undersøger en rutsjebane med en hule under glidefladen.
Institutionens indendørs rutsjebane giver børnene et sted at lege.

Leg er en essentiel del af børns udvikling. Det er særligt gennem leg, at barnet gør sig kognitive erfaringer - motorisk såvel som socialt - og tillærer vigtige kompetencer, der styrker deres udvikling livet igennem. Med rutsjebaner og andre legeredskaber fra os kan I tilvælge flerfunktionelle løsninger, der alsidigt understøtter børns udvikling gennem leg.

Foruden de indbyggede huler har flere af rutsjebanerne også et tematisk udseende eller formen af et dyr, hvilket inspirerer børnene til nye lege og sætter gang i rollelege.

Hvordan udvikler hjernen og kroppen sig, når børn rutsjer?

Foruden leg er der god læring at hente i at rutsje. Fysisk får børnene trænet deres motoriske kunnen og balanceevner, mens de kognitivt udvikler deres rumlige intelligens. Det er bl.a. den, der gør det muligt for børnene at bedømme afstande og fart, når de eksempelvis går ned ad trapper eller løfter et glas.

De færdigheder, børnene træner ved eksempelvis rutsjebaneleg, danner fundament for flere af de dagligdagsgøremål, vi som mennesker møder resten af livet. De mange timer på legepladsen er altså godt investeret.

De mange gentagelser af rutsjeturene, som børnene er så vilde med, giver dem samtidig et større udbytte af deres læring. Når børn bliver introduceret til noget nyt, har deres hjerne nemlig bedst af mange gentagelser, for at der bliver opbygget nok forbindelsesled i hjernen, til at den husker bevægelserne. Det vil sige, at jo mere børn rutsjer, jo mere udvikler deres hjerne sig.

Sikre rutsjebaner, der er udviklet med børnene for øje

Både vores rutsjebaner og andre legeredskaber er danskproducerede, hvilket er jeres garanti for velvalgte materialer af høj kvalitet samt solidt håndværk. For os er kvalitetsmaterialer lig med lang levetid, og de skal derfor kunne bruges igennem flere generationer. Vi mener også, at et kendetegn ved kvalitetsmaterialer bør være, at de er vedligeholdelsesfrie og genanvendelige - det praktiserer vi i hvert fald.

Foruden et godt håndværk og kvalitetsmaterialer, der sikrer mange års pålidelig brug, er legeredskaberne naturligvis udviklet med målgruppen for øje: Vi tager udgangspunkt i børns fantasier, inspirationskilder og behov og designer rutsjebaner, der understøtter naturlig børneudvikling på forskellige alderstrin. En rutsjebane fra os er altså jeres garanti for mange års relevant leg og udvikling.

Læs mere om vores børneorienterede udviklingsvisioner her på siden, og bliv klogere på motivationerne bag vores designs.

Bliver ikke brandvarm i solen

Børnene rutsjer ned af rutsjebanen der ligner en dinosaur.

Vores rutsjebaner er børnevenlige med stort B. Fordi glidefladerne består af ét stykke polyethylen, river børnene sig ikke på rutsjeturen, ligesom de heller ikke får splinter i hænderne som på eksempelvis en trærutsjebane.

Glidefladen bliver ikke brandvarm i solskin, skaber ikke statisk elektricitet og giver ikke stød. I kan derfor ubekymret sende børnene afsted ned ad rutsjebanen. Alle rutsjebaner leverer vi desuden i delkomponenter, og de er derfor meget simple at samle.

Vil I ringes op?

Har I brug for rådgivning til indretningen af legepladsen eller spørgsmål til vores produkter? Tag en snak med vores legepladskonsulent.