Vi er en familievirksomhed, som i tre generationer har udviklet legeredskaber sammen med børn og til børn. I 50 år har vi som legepladsfirma specialiseret os i at levere vedligeholdelsesfrie legepladser i genanvendelige materialer til offentligt brug – dvs. til boligforeninger, grundejerforeninger, institutioner, kommuner mv.
Vil I vide mere om vores vej fra idé til international legepladsfirma? Se mere på siden LEDONs historie.

Hvad gør LEDONs legepladser unikke?

Børn leger på stor jungle legeplads med med legesystem, legehus og vippedyr.
Børn leger på et stort pirat legeskib, som er vedligeholdselsefrit.

Vi udvikler alle vores legeredskaber sammen med børn

Det er vigtigt for os, at børnene synes, legepladsen er sjov dag efter dag. Derfor udvikler vi alle vores legeredskaber sammen med børn. De er eksperterne i leg og hjælper sammen med fagpersonale bestående af bl.a. pædagoger og fysioterapeuter med idéerne til redskaberne. Læs mere

Dansk produktion og kvalitet

Vi er én af de få danske producenter af legeredskaber, som fortsat har vores produktion her i Danmark. Det har vi valgt at have for at sikre høj dansk kvalitet samt korte leveringstider. Når vi producerer i Danmark, støtter vi samfundsøkonomien, samtidig med at vi sikrer gode arbejdsforhold for vores medarbejdere. Læs mere

Vedligeholdelsesfrie og genanvendelige materialer

Det skal være en fornøjelse at få en ny legeplads. Derfor skal I ikke bruge penge eller ressourcer på vedligehold af legepladsen. Vi producerer alle legeredskaber i 100 % vedligeholdelsesfrie og genanvendelige materialer. Fordelen ved disse materialer er, at de ikke ændrer sig over tid, og de udgør dermed ikke en sikkerhedsmæssig risiko. For eksempel kan materialer af træ få revner eller råd, ligesom stolper og overliggere af træ med tiden får vindridser, sprækker og i værste fald knækker. Læs mere

Sikkerhedsgodkendt efter EN 1176

Sikkerheden er afgørende for, at både børn og voksne kan færdes trygt på legepladsen. Derfor er alle vores legeredskaber godkendt efter EN 1176 og certificeret af TÜV. Flere virksomheder, som enten producerer eller forhandler legeredskaber, certificerer ikke redskaberne eller er selvcertificerende. Med en uvildige certificering fra TÜV kan I være trygge ved, at vores redskaber lever op til strenge krav til både sikkerhed og kvalitet. Læs mere

Temalegepladser inspirerer til leg

Igennem temaverdner kan hver legeplads have sit eget udtryk, som passer til det miljø, I ønsker jer. Temalegepladsen sætter legen godt i gang, så børns fantasi og rolleleg får frit løb. Det er uanset, om det er en legeplads i naturfarver, et nyt piratskib eller et MiniPlay-univers til de mindste. Læs mere

Det er nemt at være kunde!

– Vi hjælper jer hele vejen.

En ny legeplads kan være et uoverskueligt projekt. Hvilke redskaber skal I vælge? Hvad koster faldunderlag? Kræver legepladsen en byggetilladelse? Og hvad er der af sikkerhedskrav? Spørgsmålene kan være mange. Derfor hjælper vi jer hele vejen, så I får en legeplads, som opfylder jeres drømme og samtidig overholder alle gældende sikkerhedsregler.

Legepladskonsulent rådgiver kunde om indretning af legeplads.

Gratis konsulentbesøg samt råd og vejledning

Vores konsulenter kommer gerne forbi til en gratis uforpligtende snak om jeres ønsker og behov til en ny legeplads eller nye legeredskaber. Har I nogle spørgsmål eller brug for vejledning, er I også altid velkomne til at ringe til os på tlf. 74 82 65 65 eller sende en mail til .

3D tegning af legepladspakke indretning.

Få en fleksibel legepladspakke

Det kan nogle gange være nemmere at vælge en ny legeplads ud fra allerede eksisterende legepladspakker. Vores legepladspakker er forskellige løsninger, som vi har sammensat for jer. De kan også give jer en idé om, hvad forskellige løsninger koster. I kan altid lave ændringer i forslaget, da pakkerne blot er et udgangspunkt.

Ledons gratis indretningsforslag viser den kommende legeplads.

Gratis indretningsforslag

Det kan være vanskeligt at forestille sig, hvordan jeres nye legeplads kan se ud. Samtidig er indretningen af legepladsen afgørende for at opnå maksimal legeværdi. Derfor udarbejder vi et gratis indretningsforslag til jer, så I kan se et eksempel på en færdig legeplads hos jer. Det gælder både for optimering af et eksisterende legeareal eller en helt ny legeplads. Indretningsforslagene er selvfølgelig ganske gratis og uforpligtende.

Børnene er glade, da den nye legeplads fra ledon er godkendt.

I giver endelig godkendelse af projektet

Efter gennemgang af indretningsforslag, tilbud og eventuelle tilføjelser eller ændringer er projektet klar til at blive godkendt. Herefter vil ordren blive sat i produktion, og I modtager en leveringsdato.

Ledon søger byggeansøgning og får byggetilladelse til legepladsen.

Vi kan stå for byggeansøgninger og tilladelser

Etablering af en legeplads kræver en byggetilladelse, inden projektet starter. Det kræver også en ibrugtagningstilladelse, når legepladsen er færdigmonteret. For at få ibrugtagningstilladelsen er det nødvendigt med en fejlfri inspektionsrapport.

Vi hjælper jer gerne med at søge diverse tilladelser, både hvis I blot ønsker råd og vejledning, eller hvis I ønsker, at vi skal stå for alle ansøgninger og tilladelser.

Ledon monterer legepladsen og gør det nemt at være kunde.

Nem levering og montering

I får altid montagevejledninger med til jeres redskaber. I kan også lade vores hold af dygtige montører gøre arbejdet. Vores montører har over 50 års erfaring og et stort kendskab til vores legeredskaber. Ofte er montagen en god investering for at sikre korrekt opsætning af redskaberne, som skal kunne holde til mange års brug.

LEDON skaber unikke legepladser til alle aldersgrupper

Hos LEDON skaber vi unikke legepladser til børn i alle aldre. Vi mener, at legepladser både skal være sjove og spændende, samtidig med at de kan stimulere børns fantasi, kreativitet og fysiske udvikling. Derfor tilbyder vi et bredt udvalg af legepladsredskaber til forskellige aldersgrupper, så børnene kan få høj legeværdi gennem alderssvarende aktiviteter. Vi opererer ud fra følgende aldersgrupper, når vi udvikler legepladsredskaber og legepladser:

  • Aldersgruppen 0-3 år
  • Aldersgruppen 3-6 år
  • Aldersgruppen 6-9 år
  • Aldersgruppen +9 år

Læs mere om de forskellige aldersgrupper her

Legepladser til vuggestuer og børnehaver

Til de mindste har vi udviklet serien MiniPlay, der består af sjove legeredskaber, der motiverer børnene til at lege på egen hånd. Der er stort fokus på den basale motorik, da et godt motorisk grundlag danner rammen om barnets videre udvikling. I og med at børn i aldersgruppen 0-3 år har svært ved at holde fokus i længere tid ad gangen, har vi været rundhåndede med farver, detaljer og motiver, der fanger børnenes opmærksomhed.

Når børn kommer i børnehave, skal legepladsen være indrettet således, at børnene kan bygge videre på deres fysiske og kognitive grundlag. Her dannes der også venskaber, og der opstår en naturlig interesse for rollelege, forestillingslege og sproglige lege. Aldersgruppen 3-6 år har især glæde af legeredskaber fra vores forskellige temaverdner, da de kan bidrage til børnenes kreative lege.

Legepladser til børn i skolealderen

Aldersgruppen 6-9 år er kommet i skolealderen, så derfor vil deres legeplads fungere som et frirum fra skoleaktiviteterne. Fysisk leg på legepladsen har fortsat stor betydning for børnenes udvikling og læring – også i klasselokalet. Der er især fokus på at styrke færdigheder som balance, koordination og social interaktion. Fra 9 år og op skal legepladsen gerne rumme mange udfordringer til de grovmotoriske evner, mens der også skal være plads til områder, hvor børnene kan indgå i sociale fællesskaber.

Hvis I som institution, boligforening eller grundejerforening ønsker at ramme en bred aldersgruppe, kan vi også hjælpe med dette. Her vil vi kigge på en løsning med forskellige legezoner og legeredskaber, der kan aktivere og understøtte både store og små børn.

Vil I ringes op?

Har I brug for rådgivning til indretningen af legepladsen eller spørgsmål til vores produkter? Tag en snak med vores legepladskonsulent.