En familieejet virksomhed i tre generationer

Da Leo Donbæk i 1969 stiftede LEDON var det ud fra ønsket om at gøre en forskel for børns leg. Han ville skabe sjove og udviklende kvalitets­legepladser med holdbarhed og sikkerhed i top. Det er den filosofi, vi stadig arbejder ud fra i dag.

Vi vil gøre en forskel for børns udvikling og give en bedre verden videre til næste generation.

Leo Donbæk, Stifter af LEDON

I dag ledes LEDON af 2. og 3. generation: Leos søn Tom Donbæk og Toms datter Simone Donbæk. Den daglige ledelse deles imellem dem, hvor Tom har fokus på den interne produktion og værdikæden, mens Simones fokus er på udvikling, salg og marketing.

LEDONs produktion har siden 1984 været placeret i den sønderjyske by Arnum.

Over de seneste 50 år har LEDON haft stor vækst og udvikling. Hvad der startede med Leos enkeltmandsværksted, hvor han stod med sin høvl og lavede legeredskaber, er med tiden blevet til en voksende virksomhed. Nu har vi over 25 medarbejdere fordelt over to hovedsæder i henholdsvis Arnum og Kolding. Vores legepladser og legeredskaber er nået langt ud over landegrænsen og bringer glæde til børn i over 40 lande.

Læs mere: Hvorfor vælge LEDON?

Simone deler sin farfars passion for at gøre en forskel, og i dag er hun ansvarlig for LEDONs salgs- og marketingafdeling.

Jeg vil fortsætte den rejse, min farfar startede, for at gøre en forskel og give børn de bedste muligheder for leg og udvikling, og samtidig vil jeg sikre, at vi gør det på en sådan måde, at vi også giver en god verden videre til næste generation.

Simone Donbæk, Salgs- og marketingchef samt 3. generation i LEDON

Tidslinje

1969
Leo grundlægger LEDON Modul, som senere bliver til LEDON.

1971
LEDONs første modulsystem, Nøglehuls-serien, lanceres. Det var den første serie i Danmark, hvor konceptet “et legesystem med flere funktioner” lanceres.

1984
LEDON lancerer sit ikoniske vippedyr Springhest 410. I dag er det fortsat ét af vores bedst sælgende vippedyr med flere tusinde solgte eksemplarer.

1984
1. maj flytter LEDON til Arnum i en gammel skole, som omdannes til produktion. Samtidig flytter familien Donbæk ind i lejligheden oven på fabrikken.

1984
Leos søn, Tom, starter i LEDON. Han fik det daglige ansvar for det danske salg og montagen i Danmark.

1990
LEDON begynder at eksportere til udlandet. Første land er Tyskland.

1998
LEDON lancerer sine tunnelrør, som sidenhen er blevet verdenskendt for sit modulsystem, der sikrer muligheden for at bygge tunnelrutsjebaner til ethvert formål.

1999
LEDON lancerer sin tredje store serie Star Space, som er LEDONs første 100 % vedligeholdelsesfrie serie. Serien er i dag udgået, men ses stadig på mange legepladser i hele Europa og særligt i Danmark.

1999
LEDON modtager Nordeas initiativpris.

2001
LEDON er kåret som Børsen Gazelle. Dette er en titel, der bliver givet til vækstvirksomheder, som har fordoblet deres omsætning over en fireårig periode.

2002
LEDON er igen kåret som Børsen Gazelle.

2011
LEDON køber de første CNC-maskiner, som skal mindske gentagende arbejde for vores medarbejdere samt sikre præcis produktion og kortere leveringstider. Håndværket og kvaliteten er stadig afgørende, og derfor håndfræses detaljer fortsat omhyggeligt, ligesom produkterne samles i hånden.

2012
Toms datter, Simone Donbæk, 3. generation af Donbæk-familien, starter i LEDON i produktudviklingen.

2016
Lancering af den første temaserie LEDON Explore.

2017
Der sker et generationsskifte. Simone Donbæk køber Leo Donbæks aktier i LEDON.

2017
I forbindelse med LEDONs vækst og udvikling etablerer vi et nyt hovedkontor i Kolding med afdelingerne salg, marketing og produktudvikling.

2018
LEDON bliver partner på Designskolen Koldings kandidatuddannelse i Design for Play.

2018
Lancering af temaserien LEDON Castle. En serie, som understøtter rolleleg og motorisk udvikling.

2019
LEDON vinder regionsfinalen i Akademikerprisen.

2019
Lancering af temaserien LEDON MiniPlay. En serie specifikt udviklet til de mindste børn, 0-4 år.

2020
LEDON fejrer 50 års jubilæum med bl.a. medarbejderdag og forhandlerseminar.

2020
Lancering af temaserien LEDON Pirates. En serie med fokus på mange legeaktiviteter og et modulært legesystem opdelt i zoner.

2021
Lancering af temaserien LEDON Basic. En serie med fokus på, at alle skal have råd til vedligeholdelsesfrie kvalitetslegepladser.

Vi har gjort det nemt for jer

For at gøre det nemt for jer har vi samlet al relevant information, som I skal bruge, når I skal vælge redskaber til jeres nye legeplads. Find jer selv herunder og læs mere om hvordan vi kan hjælpe jer, hvilke temaserier vi anbefaler samt hvad I skal være opmærksomme på når legepladsen skal etableres.

Boligforeninger

Grundejerforeninger

Institutioner

Havne

Andre offentlige arealer