Ledon A/S legepladsfirma- Legeplads leverandør & producent

Hvem er LEDON? 🎈

LEDON er en familievirksomhed, som i tre generationer har udviklet legeredskaber sammen med børn til børn☀️. I 50 år har vi leveret vedligeholdelsesfrie legepladser til offentligt brug, dvs. boligforeninger, institutioner, kommuner, campingpladser mv.

Herunder kan du læse meget mere om:

Hvad gør LEDONs legepladser unikke? 🎈

 • Vi udvikler alle vores legeredskaber sammen med børn
  Det er vigtigt for os, at børnene synes legepladsen er sjov. Derfor udvikler vi alle vores legeredskaber sammen med børn. De er nemlig eksperterne i leg. Derudover udvikles redskaberne også sammen med fagpersonale som for eksempel pædagoger og fysioterapeuter.
 • Gratis konsulentbesøg og indretningsforslag
  Legepladsen er ofte en stor investering. Derfor hjælper vi dig hele vejen. Du får uforpligtende råd og vejledning samt gratis konsulentbesøg og indretningsforslag, så du kan se, hvordan din nye legeplads kan se ud. Vi hjælper dig også gerne med byggetilladelse og montage samt inspektion og ibrugtagningstilladelse.
 • Dansk produktion og kvalitet
  LEDON er én af de få danske producenter af legeredskaber, som fortsat har vores produktion her i Danmark. 🇩🇰 Det har vi valgt for at sikre høj dansk kvalitet samt korte leveringstider. Samtidig gør dette, at vi kan genanvende alt vores spildmateriale i produktionen.
 • Vedligeholdelsesfrit og genanvendeligt materiale
  Det skal være en fornøjelse at få en ny legeplads. Derfor skal du ikke bruge penge eller ressourcer på vedligehold af LEDONs legepladser. Vi producerer alle legeredskaber i 100 % vedligeholdelsesfrie og genanvendelige materialer. Fordelen ved disse materialer er også, at de ikke ændre sig over tid. For eksempel kan træ få revner eller råd, hvilket kan udgøre en sikkerhedsrisiko, hvis stolper eller overliggere med tiden flækker og i værste fald knækker. 
 • Sikkerhedsgodkendt efter EN1176
  Sikkerheden er afgørende for, at både børn og voksne kan færdes trygt på legepladsen. Derfor er alle LEDONs legeredskaber godkendt efter EN1176 og certificeret af TÜV. Flere virksomheder, som enten producerer eller forhandler legeredskaber, certificerer ikke redskaberne eller er selvcertificerende. Med en uvildige certificering fra TÜV, kan du være sikker på, at vores redskaber lever op til strenge krav til både sikkerhed og kvalitet.
 • Temalegepladser der inspirerer til leg
  Igennem temaverdener kan enhver legeplads have sit eget udtryk, som passer til det miljø i ønsker jer. Temalegepladsen er rigtig god til at sætte legen i gang, hvor børns fantasi og rolleleg får frit løb. Det er uanset, om det er en vedligeholdelsesfri legeplads i naturfarver, et nyt piratskib, eller et MiniPlay-univers til de mindste.

Det skal være nemt at være kunde! Vi hjælper dig hele vejen.

En ny legeplads kan være et uoverskueligt projekt. Hvilke redskaber skal man vælge, hvad koster faldunderlag, og hvilke sikkerhedsregler er der? Spørgsmålene kan være mange. Derfor hjælper vi dig hele vejen, så du får en legeplads, som både opfylder dine drømme og krav.

 • Råd og vejledning
  Vores konsulenter kommer meget gerne forbi dig til en gratis uforpligtende snak om dine ønsker og behov. Du er også altid velkommen til at ringe til os på tlf: 74 82 65 65 eller sende en mail til info@ledon.dk
 • Færdige legepladspakker
  Det kan nogle gange være nemmere at vælge en ny legeplads ud fra allerede eksisterende legepladspakker. Legepladspakkerne er forskellige løsninger, som vi har sammensat for dig. Her kan du se, hvad forskellige løsninger koster. Du kan altid lave ændringer i forslaget. Pakkerne er blot et udgangspunkt. Ønsker du at se legepladspakkerne? Så send en mail til pj@ledon.dk
 • Gratis indretningsforslag
  Det kan være vanskeligt at forestille sig, hvordan din nye legeplads kan se ud. Men samtidig er indretningen af legepladsen vigtig for at opnå maximal legeværdi. Derfor udarbejder vi gratis indretningsforslag til dig, så du kan se, hvordan din legeplads kan se ud. Det gælder både for optimering af et eksisterende legeareal eller en helt ny legeplads. Indretningsforslagene er selvfølgelig ganske uforpligtende.
 • Godkendelse af projekt
  Efter gennemgang af indretningsforslag, tilbud og eventuelle tilføjelser eller ændringer er projektet klart til at blive godkendt. Herefter vil ordren blive sat i produktion, og du vil modtage en leveringsdato.
 • Byggeansøgninger og tilladelser
  Etablering af en legeplads kræver både en byggetilladelse, inden projektet starter. Det kræver også en ibrugtagningstilladelse, når legepladsen er færdigmonteret. For at få ibrugtagningstilladelsen er det nødvendigt med en fejlfri inspektionsrapport.
  Vi hjælper dig gerne med at søge diverse tilladelser, både hvis du blot ønsker råd og vejledning, eller hvis du ønsker, at vi skal stå for alle ansøgninger og tilladelser.   
 • Levering og montering
  Du får altid montagevejledninger med til dine redskaber. Du kan også lade vores hold af dygtige montører gøre arbejdet. Vores montører har over 50 års erfaring og et stort kendskab til vores legeredskaber. Ofte er montagen en god investering for at sikre korrekt opsætning af redskaberne, som skal kunne holde til mange års brug.

Dansk produktion med genanvendelige materialer

Hele vores produktion ligger i den sønderjyske by Arnum. Vores danske produktion giver den største sikkerhed for kvalitet og godt håndværk i vores redskaber. Samtidig har vi korte leveringstider og fri fragt i hele Danmark, også til øerne. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre om leveringstiden på et givent redskab.

Med dansk arbejdskraft og danske arbejdsforhold kan vi give plads til flexjobbere, arbejdsprøvning og virksomhedspraktikker. Det er vigtigt for os, at LEDON ikke blot er en forretning, men også er et sted, hvor vi gør det rigtige og kan gøre en forskel. Både for de børn, som vi udvikler legepladserne til, men også for dem, som hver dag arbejder for, at dette er muligt.

At gøre det rigtige handler ikke mindst om at give en god verden videre til næste generation. Derfor har vi i ti år haft nulspildsproduktion. Det betyder, at vi genanvender vores spild i produktionen, når vi producerer nye plader. På den måde indgår spildmaterialet i den sorte kerne i vores polyethylenplader.

Legeplads sikkerhed – EN1176 certifikater

Sikkerheden er afgørende for, at både børn og voksne kan færdes trygt på legepladsen. Derfor er alle LEDONs legeredskaber godkendt efter EN1176 og certificeret af TÜV. Med en uvildig certificering fra TÜV, kan du være sikker på, at redskaberne lever op til strenge krav til både sikkerhed og kvalitet.  Flere virksomheder, som enten producerer eller forhandler legeredskaber, certificerer ikke redskaberne eller er selvcertificerende. Det betyder, at der ikke er en uvildig tredjepart, som vurderer redskabet.

Sikkerhed har førsteprioritet. Derfor arbejder vi i vedligeholdelsesfrit polyethylen og stål. Begge materialer er bestandige overfor vind og vejr. Det betyder, at materialerne ikke ændre sig over tid, og at de ikke får vindridser, revner og råd, som i værste fald kan resultere i knækkede stolper og overliggere. Det er også én af årsagerne til, at LEDONs redskaber ikke produceres i træ, da træ er et naturmateriale, hvor vindridser, revner og råd er en naturlig del af aldringsprocessen. Med polyethylen og stål er vi sikrer på, at legepladsen ikke udgør en sikkerhedsrisiko, heller ikke efter 10, 15 og 20 år.

Udvikling med børn – hvordan gør vi det?

Legepladsen er til for børnenes skyld. Det vigtigste er, at børnene synes, at legepladsen er sjov! Derfor har vi børnene med igennem hele udviklingsprocessen, fordi det er dem, som er eksperter i leg. Som voksen kan vi gøre os mange tanker om, hvad børn synes er sjovt. Men faktisk er det meget bedre at spørge dem selv!

Igennem workshops, storytelling og co-creation, får vi indsigt i, hvilke redskaber vi skal designe, og hvilke lege som børnene synes er sjove. Blandt andet har vi designet en offroader sammen med børnene fra Drejens Børnehave. Børnene gjorde meget ud af, at der skulle være en kikkert, så man kunne spejde efter vilde dyr, og en walkie-talkie så man kunne snakke sammen. Igennem flere processer og prototyper blev offroaderen ændret således, at den har så høj en legeværdi som muligt. 

For at sikre at legepladsen også understøtter børns udvikling på bedst mulig vis, arbejder vi med værdiblomsten:

Værdiblomsten definerer fem hovedområder, hvor barnet udvikler sig igennem leg. Derudover anvender vi selvfølgelig viden omkring kroppens og hjernens udvikling hos børn. For eksempel sidder hjernes hjælpecentre for sprog og højre hånds finmotorik ved siden af hinanden, og det betyder, at vi kan påvirke børns sprogcenter positivt, når vi laver aktiviteter, som understøtter højre hånds finmotorik. 

Partnerskaber

Det er meget nemt at sige, at man udvikler sammen med børn. Derfor gør vi meget for at dokumenterer denne proces og vise, hvilke indsigter og værdier vi får i disse processer. Det har blandt andet givet os mulighed for at indgå som partner på den nye kandidatuddannelse i Design for Play på Designskolen Kolding. Det er den eneste kandidatuddannelse i verden, som blandt andet ser på, hvorfor leg er så vigtigt for menneskets eksistens.

Det giver også mulighed for, at vi vidensdeler og holde oplæg med Dansk Design Center om, hvordan vi skaber bedre løsninger med et brugerdrevet design.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Gordon Avenue Play Area, UK

I Winchester i Storbritannien er etableret en stor legepark, med mange forskellige legeredskaber, til børn…