Legeplads regler og sikkerhed

På legepladsen er det ikke kun de små, der skal kunne føle sig trygge. Legepladssikkerhed handler også om, at de voksne trygt kan lade børnene lege, uden at skulle bekymre sig om klemte fingre, og det der er værre.

For at minimere risikoen for ulykker på legepladsen, findes der i Danmark nogle overordnede regler, som alle legepladser skal overholde.

Regler for legeplads til offentlig brug

Legepladsredskaber til offentlig brug skal ifølge dansk lovgivning være udformet og dimensioneret på en måde, så personskader undgås. F.eks. skal alle legeredskaber opfylde de europæiske standarder DS/EN 1176 og DS/EN 1177. DS/EN 1176 omhandler selve legepladsredskaberne og er opdelt i syv afsnit, der omhandler de generelle krav til gynger, rutsjebaner, svævebaner, karruseller, vippedyr samt installation, vedligeholdelse, inspektion og drift.

DS/EN 1177 omhandler stødabsorberende legepladsunderlag. Skulle uheldet være ude, og barnet falder, skal risikoen for at slå sig alvorligt minimeres.

LEDONs legeredskaber er altid designet med sikkerheden i top.

Selve indretningen af legepladsen foregår altid med fokus på samspillet mellem funktionalitet og sikkerhed. Derfor er f.eks. overfladerne på alle sandkasser belagt med skridsikker gummi, så børnene glider ikke i vådt vejr. Samme teknologi er anvendt på alle sæder og ståflader bl.a. på alle vippedyr og trapper. Vores tov er specialudviklet med indvævede stålwirer. På den måde holder tovet formen og det er umuligt at slide over. Derudover sikrer stålwirerne også tovet imod hærværk.

LEDON er eksperter i legepladssikkerhed:

  • Samtlige legeredskaber er godkendt af TÜV-Hamburg efter EN 1176.
  • LEDON har over 40 års erfaring i udvikling af produkter, som opfylder alle sikkerhedskrav.
  • LEDON har over 40 års erfaring og fokus på legepladssikkerhed.
  • Ingen hoved- eller fingerklemsfælder.
  • Ingen sprækker, revner eller samlinger hvor tøjet eller anoraksnoren kan sætte sig fast.
  • Egne legepladskonsulenter.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Skridsikkert polyethylen

Den skridsikre safe­tec polyethy­lenplade er beklædt med n 3 mm tyk cubic grain gummibelægning. Med…