Udvikling gennem leg

En af de allerbedste ting ved at være barn er, at man kan lære, mens man leger – helt uden at opdage det. Når børn leger, udvikler de sig.

LEDON har over 50 års erfaring i at designe legeredskaber og tænke udvikling gennem leg – og vi var blandt de første, der tog børns leg alvorligt og begyndte at udvikle legeredskaber, der tog udgangspunkt i børnenes behov, og som bevidst stimulerer og udfordrer børnene.

Vi var for eksempel nogle af de første, der begyndte at integrere forskellige legeaktiviteter i ét redskab for derved at motivere til fælles leg, der er med til at skabe stærkere sociale relationer for børnene. Det er gennem leg, at mange relationer og venskaber starter for de yngste. Derfor er det vigtigt, at der er noget, børnene kan samles om. Her er legeredskaber helt oplagt.

Leg er vigtigt for børns udvikling

Og så er det vigtigt at sige: Leg er ikke bare leg – leg er vigtigt for børnenes udvikling. Gennem legen gør barnet sig erfaringer og lærer kompetencer, som de skal bruge i gennem hele livet. Og derfor er det heller ikke bare legeredskaber, vi producerer. Det er redskaber, der hjælper børnene med at udvikle sig gennem leg.

Legeredskaber med høj legeværdi betyder blandt andet, at de udfordrer børnene i forhold til deres udviklingstrin, og at redskaberne bliver ved med at være sjove at lege med. Når der er udfordringer, der skal klares, vil børnene fortsætte med at lege. 

Legepladsens udformning er vigtig for børnenes lyst til at kaste sig ud i mere udfordrende lege og prøve nye grænser af. I gennem mange års erfaring og indsamling af viden, designer vi legeredskaber, som har de optimale forudsætninger for at understøtte børns naturlige udvikling. 

Børn har livlige fantasier, og de behøver ikke meget for at lege sig ind i en anden verden. Er der tilmed et sjovt klatrestativ eller en form for skæv konstruktion, vil denne ofte danne rammen for legen. Børnene kan både udfolde deres fantasi og kreativitet, samtidig med at de rør sig og udvikler deres motorik. Vigtigst af alt sker det, mens de har det sjovt, leger og får nye venner. 

Derfor er legepladsen og redskaberne så vigtige for børnenes leg. De skal invitere til leg og gøre børnene nysgerrige, så de kan udfolde og udvikle sig sanseligt, socialt og motorisk, mens de har det så sjovt, at de glemmer alt omkring sig.

Børn designer legepladser til børn

Det vigtigste for os er at udvikle legeredskaberne sammen med eksperterne selv, nemlig børnene. Børnene er kreative af natur og ikke har samme begrænsning i deres tankegang, som voksne har.  Ved at lade børnene være en del af udviklingsarbejdet får vi inspiration, input og idéer, vi ikke selv kunne lave leveret. Derved får vi direkte indblik i den verden vi designer til. På den måde sikrer vi, at vi ikke baserer vores design af legeredskaber på egne voksne antagelser om børn og deres hverdag, men på børn og deres oplevelse af verden. 

Vil du vide mere om børns udvikling gennem leg?

Er du interesseret i at læse mere om børnenes udvikling gennem leg? Vi vil løbende udgive artikler, der kommer nærmere og går i dybden med, hvordan børns udvikling bliver stimuleret gennem leg. 

Artiklerne bliver udgivet i samarbejde med pædagoger, fysioterapeuter og ledende forskere på området, og derfor kan du vide dig sikker på, at informationen er både opdateret og troværdig.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Batok, Singapore