Hos LEDON har vi over 50 års erfaring med produktion af udendørs legeredskaber og etablering af legepladser. Vi er eksperter i at skabe udearealer med høj legeværdi. Og det er afgørende for børnenes udvikling. Undersøgelser viser nemlig, at jo flere kvadratmeter pr. barn, desto færre konflikter. Derfor spiller uderummet en afgørende betydning for en sjov og udviklende hverdag. Læs her, hvordan vi gennem tre generationer har specialiseret os i at understøtte børns leg.

Vedligeholdelsesfrie legeredskaber til udendørs brug

Pige rutsjer ned ad rutsjebane på udendørs legeredskab.

Når børnene leger på legepladsen, får de masser af frisk luft og D-vitamin fra solens stråler. Og uanset vejr, så har legepladsen altid noget at byde på. Vores udendørs legeredskaber er skabt i vedligeholdelsesfri materialer, og gulvene er skridsikre. Derfor handler det bare om den rette påklædning og så af sted! Vælger I en legeplads fra LEDON, er der ingen risiko for frostskader eller brandvarme rutsjebaner på en varm sommerdag. Derimod er der masser af muligheder for at træde ind i en verden af sjov leg.

Legepladsen er et samlingspunkt – et sted, hvor man får nye venner. Om det gælder i børnehaven, i skolens frikvarter, nedenfor boligblokken eller ovre i parken, så er legepladsen et sted, hvor man mødes og leger på kryds og tværs. Med vores udendørs legeredskaber er der garanti for hundredevis af timers sjov leg.

Læs mere: Kvalitetsmaterialer

Udendørs leg fremmer børns udvikling

At lege udendørs har stor betydning for børns fysiske, mentale og følelsesmæssige sundhed. Udendørslege stimulerer barnets fantasi og kreativitet, mens den fysiske aktivitet giver afløb for energi og spændinger. Leg og bevægelse udendørs har også den fordel, at børnene får mulighed for at træne deres færdigheder gennem dét, omgivelserne har at tilbyde. Udendørs legeredskaber forbedrer blandt andet børnenes grov- og finmotorik. Grovmotorikken trænes for eksempel ved at løbe, hoppe og gå på line, men også ved at gynge eller bruge vippedyr. Børnene kan herudover stimulere finmotorikken gennem stabling og sortering i sandkassen eller ved at klatre.

Vind og vejr spiller selvfølgelig også en rolle for børnenes legeoplevelse og læring. Det er nemlig ikke kun gennem legepladsens forskellige legeredskaber, at børnene oplever stimulation. Når børn leger udendørs forholder de sig også til sanseindtryk fra vejret - de kan se solen, mærke brisen eller høre naturens lyde. Der er derfor utrolig mange fordele at hente i både de naturlige omgivelser og de udendørs legeredskaber:

  • Børn føler sig frie i den friske luft
  • De får styrket deres fysiske udvikling og lærer nye færdigheder
  • Udendørs leg stimulerer fantasien og kreativiteten
  • Børn forholder sig til forskellige vejrforhold
  • Leg med andre børn er godt for deres socialisering, og de lærer at håndtere følelser og konflikter

Vores udendørs legeredskaber designes og produceres i Danmark

Løsningerne er helstøbte og tilpasses ethvert areal og budget. Hos os får I en personlig konsulent, som gratis og uforpligtende kommer forbi til en snak om jeres ønsker og behov. Efterfølgende udarbejder vi et indretningsforslag, så I med det samme har overblik over jeres muligheder og ikke mindst budgettet for jeres projekt. Det sikrer de bedste legeoplevelser for børn i alle aldre. Kontakt os allerede i dag og book et møde med en konsulent.

Hos LEDON mener vi, at alle skal have råd til en kvalitetslegeplads. Derfor tilbyder vi udendørs legeredskaber i forskellige prisklasser, så der er noget for enhver smag og ethvert budget. Uanset prisklasse er I garanteret en legeplads i de bedste materialer og af højeste kvalitet. Tag for eksempel et kig på vores prisbevidste serie LEDON Basic, der især er egnet til grundejerforeninger og boligforeninger, som skal renovere eksisterende legepladser.

Dreng klatrer i klatrenet på det udendørs legeredskab.
Børn kigger ud af vindue på det udendørs legeredskab.
Pige står i felt, som lyser fra vinduet fra det udendørs legeredskab.

Det er børnene, der skal bruge vores udendørs legeredskaber, og derfor udvikler vi selvfølgelig vores løsninger i samarbejde med dem. Målet er at skabe størst mulige legeværdi, og når vi lader os inspirere af børnenes verden og fantasi, kan vi designe aktiviteter lige efter deres smag. Det handler om at stimulere, udfordre og udvikle deres naturlige leg – om at skabe rammer for deres rollelege og eksperimenter med krop, sprog og samspil. Vores udendørs legeredskaber giver dem lyst til at lege og øve sig i dagliglivets mange gøremål og samspil. Med vores danske produktion sikre vi høj kvalitet og dansk håndværk igennem hele processen.

Bæredygtighed som led i produktionen af udendørs legeredskaber

Den tredobbelte bundlinje

Den tredobbelte bundlinje er en bæredygtig forretningsmodel, der blev udviklet i 90’erne og skabt for, at virksomheder inddrager flere værdier i deres måde at føre forretning på. Det giver en bevidsthed om, at man som virksomhed påvirker og har et ansvar over for mennesker, miljøet og økonomien.

Hos LEDON producerer vi udendørs legeredskaber med fremtidens generationer for øje. Derfor benytter vi kun materialer, som er 100% genanvendelige. I over 10 år har vi desuden haft en nulspildsproduktion, hvilket betyder, at vi genanvender al vores spildmateriale. Vi ønsker nemlig at udnytte vores materialer bedst muligt, så vi ikke belaster miljøet unødvendigt.

En af vores ambitioner er at skabe en bedre verden og gøre en forskel. Derfor går vi højt op i at praktisere og udvikle bæredygtige løsninger. Det betyder, at vi arbejder ud fra filosofien om den tredobbelte bundlinje, som dækker over både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Vi har hele tiden et mål om at forbedre os, men er allerede nået rigtig langt på alle tre parametre. For eksempel er vores medarbejderes arbejdsforhold certificeret af arbejdstilsynet og har fået en grøn smiley, mens vi kun har samarbejdspartnere med samme værdier som os.

Læs mere: Bæredygtighed

Udendørs legeredskaber til institutioner

Der er stor forskel på de behov, den enkelte legeplads skal indfri. Dog gælder det generelt for institutioner, at de udendørs legeredskaber skal målrettes børn i alderen 1-12 år. Hos LEDON har vi legepladser, som er skræddersyet til institutionernes forskellige aldersgrupper. Særligt vores temaserier er populære, fordi de netop støtter op om børnenes udvikling og rolleleg.

Læs mere: Rådgivning til institutioner

Børn skal have plads til at lege. Og deres leg skal foregå i rammer, hvor der er styr på alt fra kvalitetsmaterialer til sikre faldunderlag. Alle vores løsninger overholder den europæiske standard EN 1176, og alle certificeringer er foretaget af TÜV eller tilsvarende. Det er jeres vished for, at alle godkendelser og sikkerhedskrav er i orden.

Lad jer inspirere af vores mangfoldige verden. Gå på opdagelse og se, hvordan vores udendørs legeredskaber er udsprunget af børnenes eget univers.

Stor vedligeholdelsesfri jungle legeplads med masser af legenede børn.

LEDON Explore

Små børn leger på legeplads, som er særlig egnet til institutioner.

LEDON MiniPlay

Legeplads indrettet med ridder tema og legeaktiviteter.

LEDON Castle

Børn leger på et stort pirat legeskib med masser af legeaktiviteter.

LEDON Pirates

3D tegning af ledons prisbevidste kvalitets legeredskaber.

LEDON Basic

Børn lege på ledons klassiske legeredskaber, som har været populære i mange år.

LEDON Originals

Skal vi hjælpe jer?

Kontakt os allerede idag, hvis I har spørgsmål eller gerne vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde af legeredskaber til jeres legeplads?