Står jeres boligforening over for etableringen af en ny legeplads eller renovering af en nuværende legeplads? Så opstår der tit mange spørgsmål, såsom om legepladsen skal være vedligeholdelsesfri? Hvad vil det koste? Og hvilken dokumentation skal der til?

Vi står altid klar til at give råd og vejledning, ligesom vi kan forestå hele projektet fra fjernelse af eksisterende legeplads til etablering af ny legeplads til boligforeningen, herunder montering, faldunderlag mv. Samtidig kan vi også tage hånd om al nødvendig dokumentation i form af byggeansøgning, inspektion og ibrugtagningstilladelse. Det vigtigste for os er, at I får en legeplads, som børnene elsker, og som for jer er nem at realisere.

Hvilken legeplads skal vi vælge?

Legesystem til boligforeningen, som er godkendt til offentlig brug.
Legeskib designet som piratskib på boligforenings legeplads.
Legeplads til boligforening designet med vedligeholdelsesfrie materialer.

Der er mange forskellige typer legepladser og lige så mange legepladsfirmaer. Derfor kan det være en fordel at stille jer selv nogle generelle spørgsmål, som kan gøre det lettere at træffe et valg om, hvilken legeplads der passer til jer:

Hvor mange børn skal bruge legepladsen?

Legepladsens størrelse og aktiviteter afhænger af, hvor mange børn der skal bruge den. Er legepladsen på et for lille areal og med for få aktiviteter ift. antallet af børn, kan dette lægge op til unødvendige konflikter mellem børnene. Derfor er det væsentligt, at I overvejer, om legepladsen skal kunne håndtere 10 børn ad gangen eller 70 børn.

Hvilken aldersgruppe er børnene, der skal bruge legepladsen?

For at børnene får mest muligt ud af en legeplads, er det vigtigt at tilpasse den til aldersgruppen. Dermed sikrer I, at legeredskaberne understøtter og skaber værdi for netop disse børn. Skal I ramme en bred aldersgruppe, kan I kombinere forskellige legeredskaber eller vælge legesystemer med flere legezoner. Vil I vide mere om legezoner, kan I her læse om, hvordan vores populære skibe fra Pirates-serien er delt op. Vi står også altid klar med råd til, hvordan I sikrer en legepladsindretning, der skaber høj legeværdi for børn i alle aldre.

Vil I bruge tid og penge på vedligeholdelse?

Når I som boligforening investerer i en legeplads, er materialets holdbarhed vigtigt at overveje. Ønsker I, at legepladsen skal opretholde kvaliteten og sikkerheden 15-20 år frem uden at skulle bruge ekstra ressourcer? Så anbefaler vi vedligeholdelsesfrie materialer frem for levende materialer såsom træ, hvor der hurtigt kan opstå råd og revner, som kan udgøre en sikkerhedsmæssig risiko. Med vedligeholdelsesfrie materialer er I garanteret, at legepladsen forbliver sikker for børnene i mange år frem. I kan også læse mere om, hvad kravene er til legepladssikkerhed.

Skal legepladsen være miljøvenlig?

Materialevalget på legepladsen har også betydning for, om der er taget højde for miljøet. Det er bl.a. vigtigt at være opmærksom på, om der bliver brugt imprægneret træ, om der er tungmetaller i materialet, og om materialet kan nedbrydes naturligt eller genanvendes. Eksempelvis bruger vi det slidstærke materiale polyethylen, der er 100 % genanvendeligt og derfor er med til at formindske ressourcespild samt giver nyt liv til gamle legepladser.
Læs mere: Kvalitetsmaterialer

Hvad koster en legeplads til boligforeningen?

En legeplads til boligforeningen kan etableres i et bredt spænd fra omkring 30.000 kr. til over 500.000 kr. Prisen afhænger af arealets størrelse, om legepladsen kræver faldunderlag samt valg af legeredskaber. Lidt overraskende for mange er det, at to af de største poster i forbindelse med etableringen af en legeplads ofte er:

  • Entreprenørarbejde - dvs. fjernelse af gamle legeredskaber, etablering af kanter osv.
  • Faldunderlag - uanset om I vælger grus, sand eller gummi som underlag, er det en stor udgift. Hvert underlag har sine fordele og ulemper, for eksempel er et gummiunderlag som udgangspunkt 2-3 gange dyrere end faldgrus, men gummi har derimod en lang levetid og skal ikke løbende fyldes op igen for at bevare garantien for optimal sikkerhed.
Legeplads monteres i boligforening.
Montage af legeplads.

Uanset hvad jeres budget og ønsker til legepladsen er, så er vi klar til at finde en løsning, der passer til jer. Vi har legeredskaber i alle prisklasser og har mange års erfaring i at skabe og sammensætte legepladser med størst mulig legeværdi uanset budget.

Læs mere: Faldunderlag

Hvad har andre boligforeninger valgt?

Vi har gennem årene etableret mange legepladser til boligforeninger, og vi tror på, at det betyder noget at høre om andres oplevelser og proces med at vælge en legeplads. Det er både en god måde at blive inspireret på, men det kan også give jer en idé om, hvordan det er at arbejde sammen med os.

Legeplads til boligforening designet som piratskib.
Stor legeplads til boligforening.

Vi har bl.a. haft et længere samarbejde med Michael Willer, der er driftschef i Boligforeningen VIBO. Sammen med to bestyrelser valgte han LEDONs løsninger til to af afdelingens legepladser.
Michael Willer udtaler følgende om valget:

Det er afgørende for mig at vælge en leverandør, som kan varetage hele processen, og som jeg har tillid til kan løse projektet tilfredsstillende samt opfylde beboernes ønsker. LEDON har leveret to flotte projekter, processen har været problemfri. Jeg kan med glæde anbefale LEDON til andre boligforeninger, som ønsker en legeplads i børnehøjde, hvor der både tages højde for legeværdi og sikkerhed.

Michael Willer, Driftchef

Vil I vide mere om Boligforeningen VIBOs to legepladser, har vi samlet information om projekterne: Legeplads i Nannasgade og Legeplads på Vodroffsvej. I har også mulighed for at se flere af vores projekter og blive inspireret på vores referenceside.

Ringkøbing-Skjern Boligforening

Skriverløkken, Sønderborg

Få et gratis konsulentbesøg og indretningsforslag

Legepladsen til boligforeningen er ofte en stor investering, og derfor kan I altid få besøg af en af vores legepladskonsulenter, som kan hjælpe jer med at finde den rette løsning. Sammen med et gratis konsulentbesøg får I også et gratis indretningsforslag, der viser jer, hvordan jeres kommende legeplads kan se ud, samt et komplet tilbud på legepladsen. Dette er ofte en stor hjælp, når bestyrelsen skal træffe beslutninger, eller I skal søge fonde. Det er en service, vi tilbyder, og derfor er det hele selvfølgelig ganske gratis og uforpligtende. Se eksempler på indretningsforslag.

Legepladskonsulent fra ledon rådgiver kunde på kommende legeplads.
Et indretningsforslag fra ledon, der viser hvordan kommende legeplads til se ud.

Få besøg af vores legepladskonsulent

Har I brug for rådgivning til indretningen af legepladsen eller spørgsmål til vores produkter? Få et gratis og uforpligtende besøg af vores legepladskonsulent.