Legeplads til boligforeningen

Står jeres boligforening overfor etableringen af en ny legeplads eller renovering af en nuværende legeplads?

Så kan LEDON forestå hele projektet fra fjernelse af eksisterende legeplads til etablering af ny legeplads herunder montering, faldunderlag mv. Samtidig kan vi også tage hånd om al nødvendig dokumentation i form af byggeansøgning, inspektion og ibrugtagningstilladelse. Det vigtigste for os er, at I får en legeplads som børnene elsker og som for jer er nem at realisere samt vedligeholde efterfølgende.  

Vi står altid klar til at give råd og vejledning gennem hele processen, men det kan alligevel være en fordel at læse følgende information igennem, som vil guide jer når der skal tages beslutninger samt oplyse jer omkring særlige forhold I skal være opmærksomme på:

Hvilken legeplads skal vi vælge?

Der er mange forskellige typer legepladser og ligeså mange legepladsfirmaer. Derfor kan det være en fordel at stille jer selv nogle generelle spørgsmål, som kan gøre det lettere at træffe et valg om hvilken legeplads der passer til jer:

 • Hvor mange børn skal bruge legepladsen?
  Legepladsens størrelse og aktiviteter afhænger af hvor mange børn der skal bruge den. Er legepladsen på et for lille i areal og med for få aktiviteter ift. antallet af børn, kan dette lægge op til unødvendige konflikter imellem børnene. Derfor er det væsentligt at gøre sig klart om legepladsen skal kunne håndtere 10 børn ad gangen eller 70 børn.
 • Hvilken aldersgruppe er børnene der skal bruge legepladsen?
  For at børnene får mest muligt ud af en legeplads er det vigtigt at tilpasse den til den aldersgruppe der skal benytte den. Dermed sikre I, at legeredskaberne understøtter og skaber værdi for netop disse børn. Skal I ramme en bred aldersgruppe kan I kombinerer forskellige legeredskaber eller vælge legesystemer med flere legezoner. Vil I vide mere om legezoner, kan I bl.a. læse hvordan vores populære skibe fra Pirates serien er delt op her. Vi står også altid klar med råd til hvordan I kan sikre en legepladsindretning der skaber høj legeværdi for børn i alle aldre.
 • Vil I bruge tid og penge på vedligeholdelse?
  Når I som boligforening investerer i en legeplads, er materialets holdbarhed vigtig at overveje. Ønsker I at legepladsen skal opretholde kvaliteten og sikkerheden 15-20 år frem uden at skulle bruge ekstra ressourcer? Så anbefaler vi vedligeholdelsesfri materialer frem for levende materialer såsom træ, hvor der hurtigt kan opstå råd og revner der kan udgøre en sikkerhedsmæssig risiko. Med vedligeholdelsesfri materialer er I garanteret at legepladsen forbliver sikker for børnene i mange år frem. I kan også læse mere om hvad kravene er til legepladssikkerhed
 • Skal legepladsen være miljøvenlig? 
  Materialevalget på legepladsen har også betydning for om der er taget højde for miljøet. Det er bl.a. vigtigt at være opmærksom på om der bliver brugt imprægneret træ, om der er tungmetaller i materialet og om materialet kan nedbrydes naturligt eller genanvendes. Eksempelvis bruger vi det slidstærke materiale polyethylen der er 100% genanvendelig, og derfor er med til at formindske ressourcespild samt giver nyt liv til gamle legepladser.

Hvad koster en legeplads til en boligforening?

En legeplads til boligforeningen kan etableres i er bredt spænd fra omkring 30.000 kr. til over 500.000 kr. Prisen afhænger af arealets størrelse, om legepladsen kræver faldunderlag samt valg af legeredskaber. Lidt overraskende for mange er det, at to af de største poster i forbindelse med etableringen af en legeplads ofte er:

 • Entreprenørarbejde – dvs. fjernelse af gamle legeredskaber, etablering af kanter osv. 
 • Faldunderlag – uanset om I vælger grus, sand eller gummi som underlag, så er det en stor udgift. Hver underlag har sine fordele og ulemper fx. er et gummiunderlag som udgangspunkt 2-3 gange dyrere end bl.a. faldgrus, men gummi har derimod en lang levetid og skal ikke løbende fyldes op igen for at garanterer optimal sikkerhed.

Alt efter hvad jeres budget og ønsker til legepladsen er, så er vi klar til at finde en løsning der passer til jer. Vi har legeredskaber i alle prisklasser og har mange års erfaring i at skabe og sammensætte legepladser med størst mulig legeværdi uanset budget. 

Husk også, at I som boligforening har mulighed for at søge økonomisk støtte via fonde, legater og puljer. Læs mere om at søge fonde.

Få et gratis konsulentbesøg og indretningsforslag

Legepladsen er ofte en stor investering og derfor kan I altid få besøg af en af vores legepladskonsulenter, som kan hjælpe jer med at finde den rette løsning. Sammen med et gratis konsulentbesøg får I også et gratis indretningsforslag der viser jer, hvordan jeres kommende legeplads kan se ud samt komplet tilbud på legepladsen. Dette er ofte en stor hjælp når der skal tages beslutninger i bestyrelsen eller der skal søges fonde. Det er en service vi tilbyder og derfor er det hele selvfølgelig ganske gratis og uforpligtende. Se eksempler på indretningsforslag.

Hvad har andre boligforeninger valgt?

Vi har gennem årene etableret mange legepladser til boligforeninger og vi tror på, at det betyder noget, at høre om andres oplevelser og process om at vælge en legeplads. Det er både en god måde at blive inspireret på, men det kan også give jer en ide om, hvordan det er at arbejde sammen med os. 

Vi har bl.a. haft et længere samarbejde med Michael Willer der er driftschef i Vibo boligforening. Sammen med to bestyrelser valgte han LEDONs løsninger til to af afdelingens legepladser.

Michael Willer udtaler følgende om valget:

“Det er afgørende for mig at vælge en leverandør som kan varetage hele processen og som jeg har tillid til kan løse projektet tilfredsstillende samt opfylde beboernes ønsker. LEDON har leveret to flotte projekter, processen har været problemfri. Jeg kan med glæde anbefale LEDON til andre boligforeninger som ønsker en legeplads i børnehøjde hvor der både tages højde for legeværdi og sikkerhed.”

Vil I vide mere om Vibo boligforenings to legepladser, så har vi samlet information omkring projekterne: Legeplads i Nannasgade og Legeplads på Vodroffsvej. I har også mulighed for at se flere af vores projekter og blive inspireret på vores reference side.  

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Parque Urbano Dr. Luís César Pereira, Portugal

Den store Explore legeplads er etableret i en af Portugals mange grønne parker i Vila…